Ένα γαϊτανάκι μηνύσεων βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από την υπόθεση των καταγγελιών εις βάρος του Γιώργου Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά στο θέατρο.

Δεν υπάρχει κανένας θεατής πρωινών εκπομπών στην Ελλάδα που δεν γνωρίζει πλέον ότι στην κορύφωση των ελληνικού #metoo, η Ζέτα Δούκα κατήγγειλε τον Γιώργο Κιμούλη για κακοποιητική συμπεριφορά το διάστημα που έπαιζαν μαζί στην παράσταση «Closer» τη σεζόν 2008-2009 στο Θέατρο Αθηνών.

Στο πλευρό της ηθοποιού συντάχθηκαν ο Νίκος Ψαρράς και η Δώρα Χρυσικού, που επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες της συναδέλφου τους για τα όσα συνέβησαν στη σκηνή και στα παρασκήνια του θεάτρου.

Οι καταγγελίες κατά του Γιώργου Κιμούλη δεν αφορούσαν σε ποινικά αδικήματα και γι’ αυτό η Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Όμως, ο ΣΕΗ, με την ιδιότητα του συνδικαλιστικού οργάνου των ηθοποιών, διάγραψε τον γνωστό πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη για αντιεπαγγελματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά.

Ακολούθησε μπαράζ μηνύσεων από τον Γιώργο Κιμούλη προς τους ηθοποιούς που τον κατήγγειλαν και εκείνους που με τις καταθέσεις τους στήριξαν τους προαναφερθέντες.

Μια από τις πιο δυναμικές αντιπάλους του Γιώργου Κιμούλη ήταν η Δώρα Χρυσικού, η οποία σκιαγράφησε με σκοτεινά χρώματα τη σχέση της με τον πρωταγωνιστή. Στην κατάθεσή της μάλιστα αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη στην Ιθάκη, τον τόπο καταγωγής της, το καλοκαίρι του 2020.

Σύμφωνα με την ηθοποιό, ο Γιώργος Κιμούλης βρέθηκε στο νησί της, την περίοδο που η ίδια έκανε διακοπές, με την παράσταση «Το παγκάκι» του Αλεξάντερ Γκέλμαν, όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Φωτεινή Μπαξεβάνη (τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της ηθοποιού στο «Κάνε ό,τι κοιμάσαι»).

Η Δώρα Χρυσικού, για λόγους συναδελφικής υποχρέωσης, αποδέχτηκε την πρόταση της Φωτεινής Μπαξεβάνη να παραβρεθεί στην παράσταση παρά το γεγονός ότι δεν είχε συνέλθει από το τραύμα της συνεργασίας της με τον Γιώργο Κιμούλη.

Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με τη Δώρα Χρυσικού, ακολούθησε δείπνο του θιάσου στο οποίο δεν παρέστη, επικαλούμενη κάποια δικαιολογία.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη, παθαίνοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης της Δώρας Χρυσικού, δεν έμεινε άπρακτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Στέφανου Κωνσταντινίδη σήμερα στην «Super Κατερίνα», η ηθοποιός κατηγόρησε την συνάδελφό της ότι παραποίησε τα γεγονότα.

Ότι μόνη της προσκλήθηκε στην παράσταση και ότι παραβρέθηκε στο δείπνο, κάτι που τεκμηριώνεται από selfie στην οποία απεικονίζεται δίπλα στον Κιμούλη. Όλα αυτά, μαζί με το περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνομιλιών τους, περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της Δώρας Χρυσικού.