Αποζημίωση ύψους 730.000 ευρώ, απαιτεί ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, με αγωγή που κατέθεσε κατά των συναδέλφων του Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά, για τις δημόσιες δηλώσεις τους (πριν μερικούς μήνες) περί κακοποιητικής συμπεριφοράς του ίδιου προς εκείνους κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους αλλά και για τα όσα είχε υποστηρίξει η Ζέτα Δούκα σε βάρος του, ενώπιον του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στην αγωγή που κατέθεσε, ο Γιώργος Κιμούλης, χαρακτήρισε τα όσα έχουν ειπωθεί «απολύτως ψευδή» και πως «ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, είναι απολύτως συκοφαντικά, ανεπέρειστα, ανυπόστατα και κατασκευασμένα, ψευδολογήματα».

Στην ξεχωριστή αγωγή που έκανε ο ηθοποιός, κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,  μιλά για μεροληπτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, η οποία τον έβλαψε σε τέτοιο βαθμό, ώστε να διακοπεί κάθε συνεργασία του και ο ίδιος να υποστεί μεγάλη ηθική και επαγγελματική ζημία. Για αυτό το λόγο, ζητά να του καταβάλλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ.

Για την ηθική βλάβη, ζητά επιπλέον από τη Ζέτα Δούκα, να του καταβάλει 250.000 ευρώ, η Δώρα Χρυσικού, 125.000 ευρώ και ο Νίκος Ψαρράς, 125.000 ευρώ.

Η τηλεοπτική απάντηση της Δώρας Χρυσικού

Το μεσημέρι Σαββάτου,  η Δώρα Χρυσικού, βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση στο «Καλύτερα Δεν Γίνεται» με Ναταλία Γερμανού για να μιλήσει σχετικά με την αγωγή στην οποία προχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης, τόσο κατά της ίδιας όσο και των συναδέλφων της, μετά τις εξελίξεις με το κίνημα #MeToo.

Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός, δήλωσε: «Δεν έλαβα ακόμα την αγωγή γιατί ήμουν στην Κύπρο και δεν θα μιλήσω για το νομικό κομμάτι. Θέλω όμως να πω κάτι ακούγοντας τον κ. Καπερνάρο. Μετά από αυτό το κύμα που έχει γίνει με τις καταγγελίες, είναι τουλάχιστον ανάρμοστο να μιλάμε αν το θυμήθηκε μετά από χρόνια. Είναι άκομψο να λέμε αν μια γυναίκα είναι ισχυρή ή ανίσχυρη για το αν δέχθηκε ή δε δέχθηκε κακοποίηση…. Όπως δε γίνονται διακρίσεις για τους θύτες, έτσι δε γίνονται και για τα θύματα».

Πρόσθεσε επίσης πως «είναι ανάρμοστο να ακούμε για ένα περιστατικό, το οποίο έγινε μπροστά μας, ότι δεν συνέβη. Θέλω να ρωτήσω γιατί ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει υποστεί την οποιαδήποτε κακοποίηση, καταγγέλει μετά από χρόνια αυτό το πράγμα που συνέβη; Για να ζητήσει δημοσιότητα; Αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνία έχει ανοιχτά αυτιά για να ακούσει. Εμείς είμαστε μια αγκαλιά και νιώθουμε ότι κάνουμε ηθικά αυτό που πρέπει…. Βλέπετε κάποιες από τις καταγγελίες, να έγιναν τον καιρό που συνέβη; Αυτοί οι άνθρωποι το κουβαλούν μέσα τους, δεν το θυμήθηκαν ξαφνικά… Με τον Νίκο και τη Ζέτα εμμένουμε σε αυτά που είπαμε και θα βγάλουμε μια επίσημη ανακοίνωση».

Η απάντηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ωστόσο, βγήκε και ο ηθοποιός και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, για να τοποθετηθεί για τις αγωγές του Γιώργου Κιμούλη κατά του ΣΕΗ αλλά και των τριών συναδέλφων του.

Ο ηθοποιός ανέφερε: «Εμείς σαν Σωματείο θα απαντήσουμε όταν θα είμαστε έτοιμοι και θα έχουμε νομικούς συμβούλους. Δεν την έχω πάρει στα χέρια μου την αγωγή. Αν θέλει κάποιος να στραφεί εναντίον του Πειαθρχικού Συμβουλίου, που είναι νόμιμο, θα δούμε στο μέλλον τι θα γίνει στα δικαστήρια. Δεν έχει τύχει να στραφεί ξανά ηθοποιός κατά του ΣΕΗ»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, συμπλήρωσε ότι «θα έρθει ένας φάκελος για τον κο. Κιμούλη, για να παραπεμφθεί στη Γενική Συνέλευση. Είναι η μόνη αρμόδια για να αποφασίσει αν θα μείνει στο ΣΕΗ… Δεν μπορούμε να κατηγορούμε το Me Too γιατί είναι απρεπέστατο. Μπορεί να είναι από τη μια ηθικά νόμιμο το Me Too αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα. Τώρα μπορεί να έχουμε ένα κύμα διαφόρων καταγγελιών, για αυτό βγήκα κι είπα μην τα λέτε στις τηλεοράσεις. Δεν είναι μόνο η κυρία Δούκα που μίλησε δημοσίως για τον κύριο Κιμούλη, είναι κι άλλες κυρίες».