Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, η δημοσκοπική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έχει παγιωθεί και κάθε νέα έρυενα που αφορά την κοινή γνώμη επειβεβαιώνει την τάση που θέλει το κυβερνών κόμμα να αποσπά στην πρώτη κάλπη το προβάδισμα εκείνο που δείχνει το δρόμο της αυτοδυναμίας στην επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση.

Σε δυο νέες μετρήσεις που δημοσιοποιήθηκαν χθες (Alco για τον Alpha) και της Opinion Poll για το Thetoc, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται στις επτά μονάδες.

slide_11
Οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 10% και μέσα από το κομμάτι της πρόθεσης ψήφου η σύνθεση της επόμενης Βουλής θα είναι πιθανότατα πεντακομματική, με το ΜέΡΑ 25 να μην φτάνει στο πολυπόθητο 3% που θα του δώσει τη δυνατότητα να εκλέξει βουλευτές.
123894de5171431ea7a156f14f8d4e56

Εκεί ωστόσο που αξίζει να εστιάσει κανείς είναι το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί την υπεροχή του έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ένα 36% εμπιστεύεται τον πρωθυπουργό με το 37% των ερωτηθέντων να θεωρεί ξεκάθαρα πως αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  αντιπολίτευσης  είναι 22% και 29%.

Να σημειωθεί πως το 41% του δείγματος εκτιμα πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, 25% ίδια και 25% καλύτερα.

slide_10

Μέσα από τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων μετρήσεων, όπως και όλων των προηγούμενων δεν προκύπτει καμία προοπτική για σχηματισμό «κυβέρνησης ηττημένων», που σημαίνει πως δεν υπάρζχει δυνατότητα για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώσουν πλειοωηφία εδρών στις πρώτες εκλογές προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος που τα πάντα συνηγορούν ότι θα είναι η Νέα Δημοκρατία.