Σε αναλυτική ενημέρωση της Lamda Development για την πορεία των έργων αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, η Lamda αναφέρεται συγκεκριμένα και αναλυτικά στα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των έργων με πρώτο το κτήριο ΑΜΕΑ εντός του φετινού καλοκαιριού, συνολικής επένδυσης 15 εκατ.ευρώ με ανάληψη της δαπάνης εξ’ ολοκλήρου από την εταιρία.

Άλλα εμβληματικά έργα που όλα δείχνουν ότι μπαίνουν στην τελική ευθεία προς την υπολποίησή τους είναι ο μεγαλύτερος πράσινος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο, έργα υποδομών μεταξύ των οποίων και η υπογειοποιήση της Ποσειδώνος με περίπου 50% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων να έχει ολοκληρωθεί, καθώς και η κατασκευή του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου στην Ελλάδα κ.λπ.

Lamda Development: Εντός του έτους ξεκινούν οι εργασίες της Riviera Galleria

Αναφέρεται, επίσης, αναλυτικά στις εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων στο παράκτιο μέτωπο, ανακοινώνοντας ότι οι συνολικές εισπράξεις από την υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης καθώς και από τις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών για τη μελλοντική απόκτηση ακινήτων, ανέρχονται σε περίπου 235 εκατ.ευρώ.

Ειδικότερα, η «ακτινογραφία» της πορείας του έργου του Ελληνικού σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση είναι η ακόλουθη:

Έργα Υποδομών και άλλες κατασκευαστικές εργασίες

Ενδεικτικά αναφέρονται:

Υπογειοποίηση Λεωφ. Ποσειδώνος: συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθώς έχει ήδη ολοκληρωθεί περίπου 50% των εκσκαφών και 25% των σκυροδετήσεων.

Riviera Tower: έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση πασσάλων θεμελίωσης κάτω από το περίγραμμα του Πύργου (εργασίες θεμελίωσης σε βάθος 50μ με 111 πασσάλους διαμέτρου 1,5μ) ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διάτρηση και σκυροδέτηση των πασσάλων κάτω από το podium (205 πάσσαλοι διαμέτρου 1μ, ποσοστό ολοκλήρωσης περίπου 60%) καθώς και η κατασκευή του περιμετρικού διαφραγματικού τοίχου (ποσοστό ολοκλήρωσης περίπου 90%).

Νέο κτίριο μετεγκατάστασης συλλόγων ΑΜΕΑ: είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες που αφορούν τα εσωτερικά τελειώματα, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες καθώς και την οριοθέτηση και μόνιμη περίφραξη του ακινήτου. Η κατασκευή του έργου συμβατικά θα ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού 2023.

Kεντρικοί συλλέκτες όμβριων υδάτων: έχει ολοκληρωθεί περίπου το 40 % των εργασιών εκσκαφής και 20% των σκυροδετήσεων

Kύριο και τοπικό οδικό δίκτυο: συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες κατασκευής.
Flyover Λεωφ. Ποσειδώνος: συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόδρομες εργασίες κατασκευής.

Οικοδομικές άδειες, προεγκρίσεις και πιστοποιήσεις βιώσιμων κτιρίων

Vouliagmenis Mall

Το Μάιο 2023 έλαβε προ-πιστοποίηση (pre-certification) στη «χρυσή» (gold) κατηγορία σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης βιώσιμων κτιρίων LEED (Leadership in Energy & Environmental Design). Αποτελεί το πρώτο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα που έλαβε «χρυσή» προ-πιστοποίηση αειφόρων κτιρίων LEED

Το Μάιο 2023 υπογράφηκε η συμφωνία με τον επιλεγέντα σύμβουλο για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πριν από την κατασκευή με τη μέθοδο Early Contractor Involvement (ECI). Ο ανάδοχος είναι η κοινοπραξία του ιταλικού ομίλου Rizzani de Eccher και του ομίλου AVAX.

Η έκδοση της οικοδομικής άδειας εκτιμάται τον Ιούλιο 2023.

Riviera Galleria

Από το Δεκέμβριο 2022 διαθέτει «χρυσή» (gold) προ-πιστοποίηση (pre-certification) «πράσινου» κτιρίου σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα πιστοποίησης βιώσιμων κτιρίων LEED. Αποτελεί το πρώτο συγκρότημα εμπορικών καταστημάτων στην Ελλάδα που έλαβε «χρυσή» προ-πιστοποίηση αειφόρων κτιρίων LEED.

Το Μάρτιο 2023 εκδόθηκε η προέγκριση της οικοδομικής άδειας ενώ η τελική έγκριση και η έκδοση της άδειας εκτιμάται τον Ιούλιο 2023. Riviera Tower

Από τον Αύγουστο 2022 η κοινοπραξία Bouygues Batiment International και Intrakat έχει εγκατασταθεί στο εργοτάξιο του Riviera Tower, αναλαμβάνοντας υπηρεσίες διαχείρισης της κατασκευής και ειδικότερα: αποψίλωση οικοπέδου, εργοταξιακές υποδομές, ειδικά έργα θεμελιώσεων / εκσκαφών.

Το Μάιο 2023 ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής του Γενικού Εργολάβου που θα αναλάβει την ανέγερση και αποπεράτωση του εν λόγω έργου. Ο Γενικός Εργολάβος είναι η κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Intrakat.

Στρατηγική συνεργασία με την ΤΕΜΕΣ – Ανάπτυξη κορυφαίου τουριστικού προορισμού στο παράκτιο μέτωπο

Υπογραφή συμφωνίας για τη διαχείριση ενός νέου ξενοδοχείου και των πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences)

Το Μάιο 2023 υπογράφηκε η συμφωνία με το Mandarin Oriental Hotel Group για τη διαχείριση ενός νέου ξενοδοχείου και των πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences), με ορίζοντα έναρξης λειτουργίας το καλοκαίρι του 2027.

Σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο σχεδιασμό, η ανάπτυξη περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με 123 δωμάτια καθώς και 17 πολυτελείς κατοικίες/διαμερίσματα (branded residences) με θέα στο Σαρωνικό κόλπο και άμεση πρόσβαση στη θάλασσα. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην προνομιακή παράκτια οικιστική ζώνη πολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences).