Αναβρασμός επικρατεί στους οπαδούς της ΑΕΚ μετά την άνανδρη επίθεση υποστηρικτών της Ντινάμο Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας στον περιβάλλοντα χώρο της Νέας Φιλαδέλφειας με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 29χρονου Μιχάλη.

Με την Ελληνική Αστυνομία να προσπαθεί ακόμα να «δέσει» την υπόθεση και να φθάσει στον δολοφόνο το άτυχου νεαρού, από τις πρώτες ώρες της επίθεσης κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν οπαδούς του Παναθηναϊκού να βοηθούν ή ακόμα και να συμμετέχουν στα αιματηρά επεισόδια, καθώς οι φίλοι του «τριφυλλιού» είναι αδελφοποιημένοι με τους Κροάτες.

Με το ματς των «πρασίνων» κόντρα στη Μαρσέιγ (οι οπαδοί της είναι αδελφοποιημένοι με αυτούς της «Ένωσης») να έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών για πιθανά αντίποινα, προφίλ υποστηρικτών της ΑΕΚ καλούν τους οπαδούς της ομάδας να βγουν σήμερα στους δρόμους και να ψάξουν οπαδούς του Παναθηναϊκού προκειμένου «να πάρουν εκδίκηση για τον Μιχάλη».

Η ανατριχιαστική ανάρτηση:

ΑΕΚ

Χατζηχρήστος: «Όχι στην βεντέτα με Παναθηναϊκούς»

Μία από τις μεγαλύτερες μορφές του οπαδικού χώρου στην Ελλάδα και επί δεκαετίες επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδέσμου της ΑΕΚ, της Original, ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» για τα τραγικά γεγονότα της Νέας Φιλαδέφειας και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή κατά την καταδρομική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο Δημήτρης Χατζηχρήστος έκανε λόγο για ξεκάθαρες ευθύνες της αστυνομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φταίει 100% η αστυνομία. Δεν είναι οπαδοί αυτοί, είναι τρομοκρατική οργάνωση, τα έχουν ξανακάνει αυτά, κάνουν απόβαση και σε άλλες χώρες, χρησιμοποιούν το αθλητικό γεγονός για να κάνουν ντόρο.

Δεν είναι οπαδική οργάνωση, είναι δολοφονική. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μαλ… που έχουν στο κεφάλι τους με τα φασιστικά εκτρώματα.

Η αστυνομία τα είχε μάθει, εγώ τα ήξερα από το μεσημέρι. Και δεν χρειαζόταν να τα μάθω, ήμουν σίγουρος πως θα συμβούν. Επειδή έμαθα όμως ότι έρχονται, επικοινώνησα με την ΠΑΕ ΑΕΚ και πήρα τη διαβεβαίωση ότι παρακολουθούνται από τα σύνορα. Πώς τους έχασε μετά η αστυνομία, μόνο εκείνη ξέρει…».

Μιλώντας για τη φερόμενη εμπλοκή οπαδού ή οπαδών του Παναθηναϊκού, ξεκαθαρίζει ότι δεν πρέπει να γίνει τσουβάλιασμα: «Οι Κροάτες ήταν σε συνεργασία με κάποιους Παναθηναϊκούς. Μη τους τσουβαλιάζουμε όλους τους Παναθηναϊκούς» ενώ για το ενδεχόμενο βεντέτας μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, αναφέρει:

«Μακάρι να μην ξεσπάσει και να μην καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Δεν σημαίνει ότι όποιον Παναθηναϊκό βρίσκουν πρέπει να τον τσακίζουν για αντίποινα. Βγαίνουν όμως κάποιοι Παναθηναϊκοί στα σόσιαλ και κοκορεύονται και γράφουν “ήμουν κι εγώ εκεί με τα αδέλφια μας τους Κροάτες”.

Έχουν συναίσθηση τι κάνουν; Οι Παναθηναϊκοί κρεμούσαν για χρόνια τα πανό με τον δολοφονημένο Φιλόπουλο… Μακάρι να μη γίνουμε κι εμείς οι ΑΕΚτζήδες δολοφόνοι, αυτό έχω να πω. Έχουν γίνει από άλλες ομάδες, εμείς δεν πρέπει».

Μίλησε μάλιστα για το αν θα έπρεπε να «περιμένουν» οπαδοί της ΑΕΚ τους Κροάτες έξω από το γήπεδο, λέγοντας: «Δεν θέλω να πω ότι έπρεπε να είμαστε 2.000 έξω από το γήπεδο. Δεν είναι σωστό να πω κάτι τέτοιο. Δηλαδή τι θα κάναμε, θα αντικαθιστούσαμε την αστυνομία; Η αστυνομία δεν ήξερε ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ το ξέρανε;».

Τέλος, απαισιόδοξος εμφανίστηκε στην πιθανότητα να πάψουν τα οπαδικά επεισόδια, καθώς ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι θα τελειώσει ποτέ η οπαδική βία, απάντησε: «Ποτέ. Θα τελειώσει μόνο όταν το θελήσει η αστυνομία».