Βαρύτατες κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη, ενώ στο σύνολό τους, δεν συνεργάστηκαν με τους αστυνομικούς που ανέλαβαν την προανάκριση και δεν έδωσαν χρήσιμα στοιχεία για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Με τρία μεγάλα λεωφορεία έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και έγιναν δεκτοί με αποδοκιμασίες από παρευρισκόμενους που φώναζαν «δολοφόνοι, φασίστες», ενώ οι δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν θα παραμείνουν τα κακουργήματα για όλους τους συλληφθέντες. Αμέσως μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων -και φυσικά αν παραμείνουν οι κακουργηματικές κατηγορίες για όλους- η «σκυτάλη» θα περάσει στον ανακριτή.

Μεταξύ των αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται είναι η ανθρωποκτονία, οι βαριές σκοπούμενες σωματικές βλάβες και, πρωτίστως, η εγκληματική οργάνωση. Συνολικά, οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για 4 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα.

Θεωρείται βέβαιο ότι οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν θα ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να βρουν όλοι δικηγόρους αλλά και να καθοριστούν διερμηνείς, που είναι αναγκαίοι για τη διαδικασία. Με την προθεσμία που θα λάβουν, θα επιστρέψουν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Το πιθανότερο εξ΄όσων προκύπτουν, είναι πως ο δράστης της δολοφονίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, όμως αναμένονται και τα αποτελέσματα πληθώρας εργαστηριακών ελέγχων, προκειμένου να ταυτοποιηθεί εάν πράγματι κάποιος από τους 104 σκότωσε τον άτυχο φίλαθλο της ΑΕΚ.

Αναζητούνται Έλληνες συνεργοί από την ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων, όπως το γενετικό υλικό, τα δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ την ίδια ώρα γίνεται συλλογή υλικού από κάμερες ασφαλείας, βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όσο και από το διαδίκτυο, φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από την δολοφονική επίθεση αλλά και από το κομβόι των χούλιγκανς το οποίο διέσχισε τη μισή χώρα.

Αναφέρεται δε, ότι τα οχήματα τα οποία έχουν κατασχεθεί και με τα οποία έφθασαν στη χώρα μας οι Κροάτες, ελέγχονται προκειμένου να εντοπιστούν ευρήματα τα οποία θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς να προχωρήσουν ακόμα περαιτέρω στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το μεγαλύτερο βάρος της ΕΛ.ΑΣ. έχει πέσει στα κινητά τηλέφωνα και στα προφίλ των δραστών στα social media, είτε γιια να αναζητήσουν κάποια ομολογία ενοχής από κάποιων εξ αυτών – αρκετοί ομολογούσαν περήφανα τις πράξεις τους στα social ακόμα και το επίμαχο βράδυ – είτε για να βρουν επικοινωνίες με Έλληνες, κατά βάση οπαδούς του Παναθηναϊκού, που είχαν συνεννοηθεί μαζί τους και είχαν προθυμοποιηθεί ακόμα και να φιλοξενήσουν κάποιους.