Τον μπελά του βρήκε ο αμερικανικός κολοσσός ζαχαροπλαστικής Mars Wrigley, μετά την διαφήμιση για τις μπάρες σοκολάτας Snickers στην οποία η Ταϊβάν παρουσιαζόταν ως μια «χώρα». Το διαφημιστικό βίντεο για μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν τα Snickers και το νοτιοκορεατικό μουσικό συγκρότημα BTS τελείωνε με τη φράση «διατίθεται μόνο στις ακόλουθες χώρες», εμφανίζοντας τις σημαίες της Νότιας Κορέας, της Μαλαισίας και της Δημοκρατίας της Κίνας (Ταϊβάν).

Ωστόσο, η εν λόγω διαφήμιση δεν προοριζόταν να προβληθεί στην αγορά της ηπειρωτικής Κίνας, αλλά τι τους ξεφεύγει εκεί για να τους ξεφύγει κι αυτό; Κινέζοι χρήστες το εντόπισαν στο διαδίκτυο και το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί διαμάχη στα social media.

«Λάβαμε υπόψη τα δημοσιεύματα που σχετίζονται με μια εκδήλωση των Snickers που διεξάγεται σε μέρη της Ασίας», ανέφερε η Mars Wrigley σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Weibo της Snickers China και πρόσθεσε: «Το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά υπόψη και ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη», συνέχισε ο κολοσσός ειδών ζαχαροπλαστικής, υπογραμμίζοντας να «σεβόμαστε την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας».

Στη συνέχεια, η Snickers China ανήρτησε ένα επιπλέον μήνυμα στον λογαριασμό της στο Weibo: «Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο και η Ταϊβάν είναι αναπόσπαστο μέρος της κινεζικής επικράτειας».

Η Mars Wrigley δεν είναι η πρώτη ξένη εταιρεία που ζητά συγγνώμη από την Κίνα μετά από διπλωματικές γκάφες από φόβο μήπως χάσει την πρόσβαση στην τεράστια κινεζική αγορά. Τον προηγούμενο χρόνο, η ιστοσελίδα του αμερικανικού κολοσσού των ξενοδοχείων Marriott αποκλείστηκε για μια εβδομάδα στην Κίνα γιατί ανάρτησε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο περιλαμβάνοντας κινεζικές περιοχές του Θιβέτ και του Χονγκ Κονγκ, αλλά και την Ταϊβάν, καθώς και τόσες πολλές διαφορετικές χώρες.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Υπόθεση Ανδρουλάκη: Σαφής εντολή Μητσοτάκη να πέσει «άπλετο φως» – Η προσοχή στραμμένη στις αυριανές δηλώσεις

Κλιμακώνεται η ένταση στην Ταϊβάν: Η Ταϊπέι έστειλε δυνάμεις ως απάντηση στις ασκήσεις της Κίνας

Νησιά Φίτζι: Οι κάτοικοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα χωριά τους από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας