Διαρκής είναι η συζήτηση τα τελευταία 2 χρόνια για τις πισίνες στην Ελλάδα και το πώς ανανεώνεται το νερό τους, σε μια εποχή που η λειψυδρία χτυπάει πλέον, σταθερά, δεκάδες περιοχές της χώρας και αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη και για τις μεγάλες πόλεις. Πέρσι, είχαμε καταγράψει εδώ για τα νησιά που θέλουν να περιορίσουν τις πισίνες. Ο μεγαλύτερος αριθμός οφείλεται, σαφώς, σε ξενοδοχεία και καταλύματα πολυτελείας ή σε συγκροτήματα κατοικιών σε νότια και βόρεια προάστια που έχουν κοινόχρηστη πισίνα για τους διαμένοντες.
Σύμφωνα με τα φορολογικά στοιχεία των Ελλήνων για το 2024, 18.322 φορολογούμενοι δηλώνουν πως διαθέτουν εξωτερική πισίνα και 377 δήλωσαν εσωτερική πισίνα. Μιλάμε για φυσικά πρόσωπα, επομένως, σε αυτόν τον αριθμό των 18 και πλέον χιλιάδων, δε συμπεριλαμβάνονται πισίνες σε ξενοδοχεία ή καταλύματα που δεν έχουν δηλωμένο ιδιοκτήτη φυσικό πρόσωπα, αλλά νομική οντότητα.

Ο αριθμός σε πισίνες είναι μεγάλος, σίγουρα εκπλήσσει, όμως υπάρχει ένας άλλος αριθμός που εκπλήσσει πολύ περισσότερο. Πάντοτε σύμφωνα με τις φορολογικές δηλώσεις, τα σκάφη αναψυχής που ανήκουν σε Έλληνες πολίτες, είναι 96.886! Με απλά λόγια, 1 στους 100 Έλληνες διαθέτει και σκάφος μικρού ή μεγάλου μεγέθους. Ένας σημαντικός αριθμός αυτών βρίσκεται, σαφώς, στα νησιά, όπου έχουμε ψαράδες ή επιχειρηματίες μίνι κρουαζιερών.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα 700.000 νοικοκυριά που δήλωσαν ότι διαθέτουν εξοχική/δευτερεύουσα κατοικία, αποτυπώνουν ένα διαφορετικό στάτους ως προς την αντίληψη που έχουμε για τον μέσο Έλληνα.