Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, συνόδευσε ένα 11χρονο κορίτσι με Σύνδρομο Down στο σχολείο της, όταν πληροφορήθηκε πως δεχόταν bullying εξαιτίας της ιδιατερότητας της. Ο Πρόεδρος Stevo Pendarovski, κρατούσε το χέρι της μικρής Embla Ademi, όσο περνούσαν μαζί την είσοδο του δημοτικού σχολείου της πόλης Gostivar, την περασμένη Δευτέρα.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν προσπαθούν να σωπάσουν την φωνή των φεμινιστριών – 6 άνθρωποι αγνοούνται

Ο κος. Pendarovski, συζήτησε με τους γονείς του μικρού κοριτσιού, σχετικά με τις προκλήσεις που εκείνη και η οικογένεια της αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση αλλά και πιθανές λύσεις στο πρόβλημα του bullying που αντιμετωπίζει στο σχολείο της. Ο Πρόεδρος είπε, πως τέτοιου είδους συμπεριφορές απέναντι σε παιδιά που έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, δεν θα έπρεπε να γίνονται ανεκτές πουθενά και από κανέναν. Ανέφερε επίσης πως αυτά τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που τους αξίζουν και να νιώθουν ίσα και ευπρόσδεκτα στον χώρο του σχολείου. Ολοκλήρωσε λέγοντας πως είναι καθήκον του κράτους αλλά και των ίδιων των πολιτών, να δείχνουν ενσυναίσθηση προς τον συνάνθρωπο.

«Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει την Embla, αλλά και εμάς τους ίδιους, να μάθουμε από αυτά τα παιδιά την αυθεντική χαρά, το μοίρασμα και την αλληλεγγύη»

Η συγκεκριμένη πράξη, είχε ως στόχο να ενθαρρύνει και να στηρίξει τους γονείς του κοριτσιού, στον αγώνα τους για προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών σαν το δικό τους.

Ο Πρόεδρος της χώρας, μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι ηθική αλλά και νομική υποχρέωση του εκπαιδευτικού συστήματος, να προσφέρει καθολική εκπαίδευση, της οποίας κύριο μέλημα είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των παιδιών με διαφορετική αναπτυξιακή διαδικασία και πως είναι ανάγκη το κοινό να ευαισθητοποιηθεί για τέτοιου είδους θέματα.

Πηγή: CNN