Τον δρόμο της δικαιοσύνης θα λάβει η υπόθεση με το beach bar στη Ρόδο για το βίντεο που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, στο οποίο σερβιτόρος εμφανίζεται να σερβίρει πελάτες του καταστήματος ουσιαστικά… κολυμπώντας.

Στο πλαίσιο αυτό, στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Σταμούλης Αθανάσιος, μαζί με τον πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του νησιού, Εγγλέζο Παναγιώτη, θα καταθέσουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Το υλικό είναι φυσικά το βίντεο με τον σερβιτόρο να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου, προς την Καλλιθέα και το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Διπλή κυβερνητική παρέμβαση για το βίντεο με τον σερβιτόρο στη Ρόδο – «Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι»

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τις παρεμβάσεις τόσο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ειδικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έλαβε άμεσα θέση για το ζήτημα, αναφέροντας για το περιστατικό πως «έγινε ήδη επικοινωνία με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι».

Σε παρέμβασή του χθες (1/7) το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το κλιμάκιο ελέγχου είναι στην επιχείρηση». Πρόσθεσε, δε, πως «το περιστατικό, όπως καταγράφεται στην κάμερα, είναι αηδιαστικό. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει ευτυχώς για την ανθρωπότητα και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι.

Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα και εδώ είμαστε για να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους. Κι όποιος επιχειρηματίας κάνει πως το ξεχνά, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου χωρίς καμία απολύτως επιείκεια».

Αντίστοιχα, ο υπουργός Ναυτιλίας ανέφερε σε σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα», σημείωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τι είχε απαντήσει στο κλιμάκιο του ΣΕΠΕ ο σερβιτόρος

Πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου αναφέρουν πάντως πως κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ στην επιχείρηση όπου εργάζεται ο σερβιτόρος, δεν βρέθηκε κάτι παράνομο.

Από την πλευρά του ο σερβιτόρος που εικονίζεται στο βίντεο, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του κλιμακίου, είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτού του είδους το σερβίρισμα που του αποφέρει φιλοδώρημα το οποίο φθάνει ακόμη και τα 200 ευρώ.

Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης του beach bar

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου.

Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει.

Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Για τις παράνομες κατασκευές,  όμως, όπως φαίνεται, γνώριζε και το Λιμενικό αλλά και η δημοτική αρχή, χωρίς όμως να υπάρξει η παραμικρή παρέμβαση.

Ενδεικτικό είναι ότι το καλοκαίρι του 2021 κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες της γνωστής influencer Ιωάννας Τούνη πάνω σε αυτές τις πλωτές εξέδρες και τότε οι σερβιτόροι έκαναν το ίδιο δρομολόγιο για να την σερβίρουν -όπως και τους υπόλοιπους πελάτες- όμως ουδείς ασχολήθηκε.