H φωτιά στη Ροδόπη παραμένει σε εξέλιξη, καθιστώντας την τοποθεσία ένα από τα πιο επικίνδυνα μέτωπα της χώρας, με το 112 να στέλνει μήνυμα απομάκρυνσης κατοίκων.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έστειλε λίγο μετά τις 03:30 το μεσημέρι μήνυμα απομάκρυνσης των κατοίκων της περιοχής Λεπτοκαρυά προς Σάπες.

Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Στο πύρινο μέτωπο της Φυλής, εκδηλώθηκε αναζωπύρωση στην περιοχή «Φρούριο».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Open, η φωτιά πέρασε σε δάσος που δεν έχει καεί, με τα εναέρια μέσα να συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή. Κάνουν, ειδικότερα, στοχευμένες ρίψεις προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο, το οποίο έχει επεκταθεί σε δύσβατο σημείο, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Όλες οι δυνάμεις έχουν στραφεί στο συγκεκριμένο μέτωπο, προκειμένου να το θέσουν υπό έλεγχο προτού επεκταθεί. Η αναζωπύρωση έχει ξεσπάσει την τελευταία ώρα, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο δεν είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Βελτιωμένη η κατάσταση στη Βοιωτία

Βελτιωμένη είναι και η εικόνα της πυρκαγιάς στη Βοιωτία όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική το μέτωπο που απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι στην Υλίκη.

Επιπλέον, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες στο Στείρι, οι οποίες όμως φαίνεται να είναι διαχειρίσιμες.

Αναζωπύρωση στη Φθιώτιδα

Σε ετοιμότητα και εγρήγορση έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα, καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής (26/08) σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βίτωλη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχουν σπεύσει ήδη ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να την περιορίσουν προτού επεκταθεί.

Το σημείο προκαλεί προβληματισμό στην Πυροσβεστική, στους εθελοντές πυροσβέστες και τους κατοίκους της περιοχής, καθώς είναι δύσβατο.