Ο 41χρονος αστυνομικός, που κατηγορείται για τον θάνατο του Χρήστου Μιχαλόπουλου στη Βοιωτία, φέρεται ότι επέρριψε όλες τις ευθύνες στο 17χρονο θύμα.

Στο απολογητικό του υπόμνημα σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι ο 17χρονος τον απώθησε με βίαιο τρόπο και το όπλου του εκπυρσοκρότησε.

Μάλιστα αν και αρνείται ότι μπορούσε να διακρίνει την ηλικία του θύματος υποστήριξε οτι κατάφερε να δει στοιχεία επικινδυνότητας.

Ο κατηγορούμενος προσπαθώντας να δικαιολογήσει το παραπάνω συμπέρασμα περί επικινδυνότητας επικαλέστηκε ένα κατσαβίδι που βρέθηκε στο αυτοκίνητο και όπως είπε «είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος».

«Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός-σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο ενώ συγχρόνως συνέχιζα να τον τραβώ από το ώμο και να τον βγάλω έξω. Σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι εκείνος πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω» φέρεται να είπε.