Σημαντικά είναι τα ευρήματα του ιατροδικαστή της αντίστοιχης Υπηρεσίας Αθηνών, Γεωργίου Ντιλέρνια, ο οποίος ανέλαβε την νεκροτομή του 17χρονου Χρήστου, του νεαρού που έπεσε νεκρός από πυροβολισμό αστυνομικού στο Λεοντάρι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (11/11)

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης, ο κ. Ντιλέρνια εντόπισε μία σειρά από τραύματα στη σορό του 17χρονου. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε τραύμα στην αριστερή τραχηλική χώρα, από βολίδα πυροβόλου όπλου. Πρόκειται για το τραύμα που στοίχισε τη ζωή του νεαρού Χρήστου. Η βολίδα φέρεται ν’ ακολούθησε καθοδική πορεία στο πρόσθιο θωρακικό τοίχωμα, εντός των μυών, οκτώ εκατοστά πιο πάνω από τη δεξιά θηλή.

Αυτό ενδεχομένως να υποδηλώνει πως το ύψος του όπλου βρισκόταν κατάτι ψηλότερα από το ύψος του νεαρού, ο οποίος θυμίζουμε πως την ώρα που ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα του οδηγού, εκείνος φέρεται να κινήθηκε προς τα έξω. Η σφαίρα προκάλεσε μάλιστα κάταγμα 4ου και 5ου αυχενικού.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Ντιλέρνια κατά πληροφορίες εντόπισε ένα διαμπερές τραύμα στον αριστερό αντίχειρα. Ενδεχομένως ο νεαρός να σήκωσε το αριστερό του χέρι στο ύψος του τραύματος του σώματός του, είτε για να προφυλαχτεί, είτε για να αφοπλίσει τον αστυνομικό, όπως αρχικά ο δεύτερος είχε ισχυριστεί. Οπωσδήποτε οποιαδήποτε πρόθεση δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί σε απόλυτο βαθμό, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση των ερευνών.

Ένα ακόμη στοιχείο που αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών, αφορά τα ίχνη πυρίτιδας τα οποία βρέθηκαν σε κάποια από τα δάχτυλα του νεαρού. Εικάζεται πως τα δάχτυλά του εφάπτονταν της κάνης του όπλου, είτε βρίσκονταν σε απόσταση μερικών χιλιοστών.

Ακόμη, εντοπίστηκαν κάποιες εκδορές στο κεφάλι, οι οποίες δεν μπορούν να προσδιοριστούν μέχρι στιγμής, ενώ δεν διαφαίνεται να έχει πληγεί ο 17χρονος από γροθιές ή από κλωτσιές, όπως ανέφερε ο αδελφός του θύματος.

Λεοντάρι: Ξεκαθαρίζει το τοπίο ο ιατροδικαστής, τι τραύματα βρήκε στον 17χρονο