Κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας στα Τέμπη αποτελεί ο 59χρονος σταθμάρχης Σ.Β., ο οποίος προσήχθη τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/3) από ενέργειες της Τροχαίας Λάρισας.

Πρόκειται για τον Σταθμάρχη Υπηρεσίας στον σταθμό Λάρισας, ο οποίος κατηγορείται για αμέλεια και ελλιπή εκτέλεση καθηκόντων. Μία κατάσταση που ενέτεινε τα σοβαρά προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου με αποτέλεσμα το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για επί σειρά ετών εργαζόμενο του ΟΣΕ, ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντα του αχθοφόρου. Προ μηνών πήρε την απόφαση να εκπαιδευτεί για τη θέση του σταθμάρχη, περνώντας από τις χρονοβόρες διαδικασίες εξειδίκευσης.

Η εκπαίδευσή του ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2022 και εν τέλει έλαβε την πιστοποίηση σταθμάρχη στις τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Όπως αναφέρουν συνδικαλιστικά όργανα, ο 59χρονος βρισκόταν σε υπηρεσία σχεδόν 40 ημέρες, έχοντας ολοκληρώσει το στάδιο της πρακτικής άσκησης.

Στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και αφού φέρεται να παραδέχτηκε κατά την προανάκριση λάθος χειρισμό, ο εισαγγελέας έλαβε γνώση για τη μετατροπή της προσαγωγής του σε σύλληψη.

Ο εν λόγω αναμένεται τυπικώς αύριο (2/3) να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αστυνομικό διαβιβαστικό τον παραπέμπει για δύο πλημμελήματα και ένα κακούργημα. Ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων. Από τον εισαγγελικό λειτουργό θα εξαρτηθεί το ύφος της ποινικής δίωξης που θα του ασκηθεί (αναμένεται να διωχθεί κακουργηματικώς) και ακολούθως θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή.

Ο σταθμάρχης αναμένεται ν’ αντιμετωπίσει κατηγορίες που επισύρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη.