Η μέρα που περίμεναν πολλοί, έφτασε, αφού από σήμερα καταργείται το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας στους κλειστούς χώρους, μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί βέβαια ότι παραμένει η σύσταση της για τη χρήση της όπου υπάρχει συνωστισμός και όπου το κρίνει κανείς απαραίτητο.

Θα παραμείνει ένα μέσο ασπίδας για προστασία από τον κορωνοϊό, κυρίως στο εσωτερικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, τις κλινικές, τα διαγνωστικά κέντρα κτλ, καθώς και όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ).

Εν αντιθέσει, στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι θέσεις των επιβατών είναι αριθμημένες, δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.

«Είναι σημαντικό τους επόμενους μήνες να μην ατονήσει η προσοχή μας και να συνεχίσουμε να τηρούμε σχολαστικά τους κανόνες πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού που θα μας προστατέψουν και από άλλες λοιμώξεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Πρόσθεσε ότι ο ΙΣΑ και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής θα παραμείνουν σε εγρήγορση, ενώ έχουν προγραμματίσει δράσεις για την ενημέρωση των πολιτών. «Είναι στο χέρι μας να περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι και να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους συμπολίτες μας», υπογράμμισε ο Πατούλης.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Το βιολί του Τσαβούσογλου: «Θα θέσουμε ζήτημα κυριαρχίας των νησιών που έχει στρατιωτικοποιήσει η Ελλάδα»

Μωβ μέδουσες: Σε ποιες παραλίες έχουν εμφανιστεί – Τα βήματα που πρέπει να κάνετε σε περίπτωση τσιμπήματος

«Θα θες να μείνεις στην Ελλάδα για πάντα»: Η νέα τουριστική καμπάνια του ΕΟΤ βασίζεται σε μία πολύ προσωπική αληθινή ιστορία