Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον 59χρονο σταθμάρχη. Για τον μήνα Μάρτιο είχε τεθεί εκτός βαρδιών στο σταθμαρχείο Λάρισας, καθώς το πρόγραμμα βγήκε στις 25 Φεβρουαρίου και φαίνεται οτι δεν ήταν μέσα σε αυτές, ενδεχομένως επειδή οι συνάδελφοι του δεν τον εμπιστεύονταν. Το χαρτί βρίσκεται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΚΑΪ, από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι το όνομα του 59χρονου σταθμάρχη δεν υπάρχει σε καμία βάρδια του Μαρτίου στο σταθμαρχείο Λάρισας. Τον είχαν βάλει να εργάζεται σε πολύ μικρότερα σταθμαρχεία, όπως των Νέων Πόρων και της Καλαμπάκας, απ’ όπου περνούν πολύ λιγότερα τρένα.

Αυτό ενδεχομένως δείχνει πως οι συνάδελφοι του δεν τον εμπιστεύονταν και την μοιραία νύχτα του δυστυχήματος έκανε βάρδια λόγω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, προφανώς για να πάρουν κάποιοι ρεπό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο 59χρονος είχε τοποθετηθεί μόνο σε πέντε νυχτερινές βάρδιες στο σταθμαρχείο Λάρισας τον Φεβρουάριο.

 

«Πόσο να καθίσω; Αυτόν θα φυλάω;»

Νέες πληροφορίες έρχονται από την κατάθεση του σταθμάρχη στα Παλαιοφάρσαλα, τον σταθμό που βρίσκεται πριν από τον σταθμό της Λάρισας, όπου έπιανε βάρδια στις 22:00 ο μοιραίος σταθμάρχης που έχει προφυλακιστεί για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο σταθμάρχης των Παλαιοφαρσάλων επικοινώνησε με τον σταθμάρχη της Λάρισας για να μάθει τι εικόνα επικρατούσε εκεί, καθώς γνώριζε ότι ο σταθμάρχης στη Λάρισα ήταν ο «άπειρος σταθμάρχης ο Βασίλης». Φέρεται λοιπόν να είπε στην κατάθεσή του ότι είναι «άπειρος» και έκανε λόγο «για δυσκολία στη συνεργασία όταν υπάρχουν ανωμαλίες στην κυκλοφορία».

Στη συνέχεια, ο ίδιος, έμπειρος σταθμάρχης με αρκετά χρόνια εμπειρίας, δεν έμεινε μόνο στην επικοινωνία με τον σταθμάρχη της Λάρισας, αλλά και με τον δεύτερο που έπρεπε να βρίσκεται στη βάρδια, αλλά είχε αποχωρήσει νωρίτερα, όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικά 24ωρα.

Είπε χαρακτηριστικά ο σταθμάρχης στα Παλαιοφάρσαλα: «Αφού μίλησα με τον Βασίλη Σ., μετά από λίγο κάλεσα τον σταθμάρχη Κ.Π. στο κινητό του στις 22:45 και τον ρώτησα πού βρίσκεται και μου απάντησε ότι είχε φύγει. Τον ρώτησα γιατί έφυγε και μου απάντησε: “πόσο να καθίσω, αυτόν θα φυλάω;”». Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο ίδιος, όταν υπάρχει φόρτος εργασίας, δεν φεύγει κανείς από το πόστο του.