Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές μαρτυρίες γονέων των 57 ταυτοποιημένων θυμάτων, που είναι ο επίσημος απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, το οποίο συνέβη στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο πατέρας της 19χρονης Αναστασίας Παπαγγελή που επέβαινε στο μοιραίο τρένο και πέθανε, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης (08/03) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1: «Διαβάσαμε την είδηση, τηλεφωνήσαμε στην Αναστασία είδαμε ότι δεν απαντάει και αμέσως φύγαμε για Λάρισα».

Στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε: «Εγώ θέλω να μου πει κάποιος γιατί ενώ το έβαλα το παιδί μου στο τρένο χαμογελαστό και γεμάτο όνειρα, γιατί μου το έδωσαν σε άσπρο φέρετρο και σε μία σακούλα τα παπούτσια της. Στην Ελλάδα ζούμε, δεν με νοιάζουν οι ευθύνες, με νοιάζει που το παιδί μου “έφυγε” έτσι μέσα στο κρύο, στο σκοτάδι και τα κοφτερά σίδερα».

Από την πλευρά του ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της οικογένειας Παπαγγελή, δήλωσε για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Είμαστε συγκλονισμένοι όλοι από τα λόγια αυτού του πατέρα. Φυσικά, πέρα από την ευθύνη του σταθμάρχη υπάρχουν κι άλλες ευθύνες. Πρέπει να μας απαντήσει το Υπουργείο Μεταφορών, και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αν γνώριζε ότι δεν υπάρχει σύστημα ασφαλείας και παρ όλα αυτά επέτρεπαν δρομολόγια με αυτά τα κινούμενα φέρετρα στα οποία έμπαιναν παιδιά».