«Είχα Άγιο, ο Θεός με φώτισε και δεν έστειλα πρώτα τον προαστιακό, αλλά την εμπορική αμαξοστοιχία», δηλώνει ακόμα και σήμερα (13/03) η σταθμάρχης Νέων Πόρων, ενθυμούμενη τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου, όταν έγινε δηλαδή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μάλιστα, η γυναίκα που είναι κάτω των 30 ετών παρά το νεαρό της ηλικίας της, με την απόφασή της να στείλει πρώτα την εμπορική αμαξοστοιχία και όχι τον προαστιακό, όπου επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι, είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξουν ακόμα περισσότεροι νεκροί.

Η ίδια δεν ήταν ιδιαίτερα έμπειρη καθώς έχει πιάσει τη συγκεκριμένη δουλειά εδώ και περίπου τρεις μήνες. Μάλιστα, έγινε πρόσφατα μητέρα, καθώς γέννησε πριν από την Πρωτοχρονιά ενώ έκανε την εκπαίδευσή της όσο ήταν ακόμα έγκυος.

Σύμφωνα με τους κοντινούς της ανθρώπους που μίλησαν στο STAR, η ψυχολογική της κατάσταση είναι άσχημη και ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και να συνέλθει.

Όπως είπε ο πεθερός της σταθμάρχη, η νύφη του είναι αγχωμένη και φοβισμένη ενώ όσοι ρωτούν την πεθερά της, εκείνη τους απαντά: «Τι ψυχολογία να έχει; Είναι ακόμα σοκαρισμένη!».