Για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη μίλησε ο ιερέας Νέστορας Σαραντίδης, ο οποίος είχε βαφτίσει τα τρία νέα κορίτσια που είχαν επιβιβαστεί στη μοιραία αμαξοστοιχία και τώρα, ο ίδιος τα κήδεψε. «Είχαν μαρτυρικό θάνατο όσοι βρίσκονταν στο τρένο. Δεν μπορούμε να παρηγορήσουμε τους γονείς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πάτερ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha.

«Είναι τραγικό το γεγονός, γιατί οι κληρικοί και πόσο μάλλον οι οικογένειες, ονειρεύονται να παντρέψουν τα παιδιά τους και να δουν εγγόνια κι έρχεται ξαφνικά κάποια στιγμή που ο Θεός επιτρέπει, χωρίς να το θέλει, να γίνει ένα κακό και ξαφνικά να χαθούν αυτά τα νέα παιδιά», συμπλήρωσε.

«Έζησα αυτή τη γενιά των παιδιών που χάθηκαν»

«Στη δική μου την ενορία, σαν κληρικός 30 χρόνια, έζησα αυτή τη γενιά των παιδιών γιατί τα βάφτισα. Τέλεσα τις κηδείες τριών κοριτσιών: της Αφροδίτης, της Μαρίας και της Φραντζέσκας και ενός συμμαθητή μου, του Βασίλη».

«Νιώθω βαθιά θλίψη για τα θύματα»

«Αυτό που παρατήρησα και στις τέσσερις οικογένειες ήταν μία αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια. Εγώ που είμαι άγαμος και δεν έχω παιδιά είχα βαθιά θλίψη, φαντάζομαι τι θα ένιωθαν οι γονείς. Ο Θεός να τους δίνει δύναμη και να ευχηθώ σε όσους βρίσκονται στο νοσοκομείο, να βγουν όλοι καλά. Να μην έχουμε άλλα δυστυχήματα, σε αυτό βέβαια υπεύθυνη είναι η πολιτεία. Εμείς απλώς σαν ιερείς το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να έχουν καλό παράδεισο.