Οι αποκαλύψεις για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, αφήνοντας τουλάχιστον 57 νεκρούς, δεν έχουν τέλος. Μάλιστα, την Πέμπτη (09/03), ήρθε στο φως της δημοσιότητας ακόμα ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης του μοιραίου τρένου με εμπορική αμαξοστοιχία.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στο εν λόγω βίντεο ακούγεται μία κοπέλα να λέει «Πονάω, μαμά, πονάω», ενώ ένας άντρας που έχει τηλεφωνήσει στις Αρχές αναφέρει τη σύγκρουση των δύο τρένων και τη φωτιά που έχει ξεσπάσει.

Ακόμα, ένας άνδρας ακούγεται να λέει: «Στον σταθμό της Λάρισας. Δεν μπορώ να καταλάβω, έχουν συνθλιβεί εδώ πέρα. Το ένα τρένο έχει πέσει πάνω στο άλλο. Υπάρχει φωτιά. Όχι τεράστια, αλλά υπάρχει».

Πάντως, ένας άλλος άντρας ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει «Αδειάστε… αδειάστε», προτρέποντας τον κόσμο να αδειάσει τα βαγόνια και να απομακρυνθεί, καθώς με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα μπροστινά βαγόνια, υπήρχε διάχυτος ο φόβος για έκρηξη.

Επιβάτης μοιραίου τρένου στα Τέμπη: «Σώθηκα από τύχη»

Ακόμα μια μαρτυρία επιβάτη της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, στα Τέμπη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (09/03). Ο Νίκος Μουμτζής δήλωσε πως «σώθηκε από τύχη», καθώς λίγα λεπτά πριν από τη σύγκρουση βρισκόταν στο κυλικείο του τρένου.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μουμτζής ανέφερε στο MEGA: «Η σύγκρουση με βρήκε στο βαγόνι που καθόμουν. Μας έπιασε όλους αδιάβαστους, γιατί κάποιος θα μπορούσε να κοιμάται. Εμένα με βρήκε να χαζεύω στο κινητό μου. Γενικά υπήρχε ένας χαμός. Δεν είχαμε καταλάβει τι είχε συμβεί. Μετά το πρώτο μπαμ ακολούθησε ένας μεγάλος συνεχόμενος τρανταγμός, που θυμίζει ένα μεγάλο έντονο σεισμό κι εκεί όλοι ταραχτήκαμε».

Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Μόλις καταφέραμε να βγούμε από το βαγόνι, αντικρίσαμε τους καπνούς από τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στα μπροστινά βαγόνια του τρένου. Βγήκαμε σχετικά εύκολα έξω από το βαγόνι. Εμείς βγήκαμε από τις πόρτες. Προσπαθήσαμε, δεν άνοιξαν στην αρχή. Μετά, με κάποιο τρόπο τις άνοιξαν τα παιδιά, εγώ βγήκα από την πόρτα. Αντικρίσαμε μία χαοτική εικόνα. Στα μπροστινά βαγόνια είδαμε φλόγες μεγάλες με πολύ καπνό που έφταναν στα τελευταία βαγόνια. Μύριζε φωτιά. Βλέπαμε ανθρώπους να κατεβαίνουν χτυπημένοι από τα βαγόνια».

Photo credits: Eurokinissi