Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Συνολικά συμμετείχαν 21 σχολεία, από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Και φέτος, η παρουσία των μαθητών και των μαθητριών ήταν εντυπωσιακή, αλλά όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ξεχώρισαν ορισμένα πρόσωπα.

Όπως αυτό της Βεατρίκης Ντούγκου από το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, ο πατέρας της οποίας είναι από την Κένυα. Όπως είπε η ίδια στο GRTimes.gr ήταν η πρώτη φορά που έκανε παρέλαση και της άρεσε η εμπειρία.

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κένυα και η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρέλαση και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με πάρα πολύ καλή οργάνωση» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «νιώθω περήφανη για την πατρίδα μου και χαρά που εκπροσώπησα το σχολείο μου».

Σύμφωνα με το GRTimes.gr η Βεατρίκη είναι και αθλήτρια του στίβου στον Σύλλογο του Ρήγα Θεσσαλονίκης σημειώνοντας εξαιρετικούς χρόνους από μικρή ηλικία στα 100 και 200 μέτρα, καθώς επίσης και στα 100 μέτρα μετ’ εμποδίων συμμετέχοντας σε Πανελλήνια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Θεσσαλονίκη παρέλαση

Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Μίχος: Το παίζει παράγοντας στην φυλακή – Εμφανίστηκε με 3.000 ευρώ στην τσέπη και έγινε στόχος

Όσον αφορά την μαθητική παρέλαση, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε από νωρίς για να την παρακολουθήσει. Η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης έδωσε το σύνθημα για την έναρξη, με τις κοπέλες από το Λύκειο Ελληνίδων ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές, που ανέλαβαν τον ρόλο των δεικτών στην παρέλαση, μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στους επίσημους παραβρίσκονται μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Κατερίνα Νοτοπούλου , ο γενικός γραμματέας Τύπου και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης και ο Ζ’ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Απόστολος Αβδελάς.