Τραγικό τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού του χειριστή του ελικοπτέρου που χθες το μεσημέρι κατέπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή Αχλάδι, στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του evima.gr, πριν λίγο βρέθηκε νεκρός και αυτή την ώρα πραγματοποιείται επιχείρηση ανάσυρσής του από τη θάλασσα από άνδρες του Λιμενικού. Ο άτυχος Μιχάλης Λάμπος βρισκόταν στην άτρακτο του ελικοπτέρου σε βάθος άνω των 50 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το ελικόπτερο ήταν πολιτικό, τύπου Α-109, είχε απογειωθεί από τις Αφίδνες και επρόκειτο να προσγειωθεί στον Βόλο. Για άγνωστο λόγο, πετώντας πάνω από το Αχλάδι, άρχισε να παίρνει περίεργη κλίση πριν τελικά πέσει στη θάλασσα.

Από χθες το μεσημέρι, τον άτυχο χειριστή αναζητούσαν μέχρι και βατραχάνθρωποι, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου, Μιχάλης Λάμπος, ήταν 65 ετών συνταξιούχος της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκαταλέγεται στους πλέον έμπειρους πιλότους Πολεμικών ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

«Ο Μιχάλης ήταν εξαιρετικό παιδί, ένας εξαιρετικός πιλότος. Βάσει αυτών που μου έλεγαν και οι αξιωματικοί του στρατού, γιατί είχε κάνει πολλές πτήσεις με αξιωματικούς και γνωρίζονταν μεταξύ τους», δήλωσε ο ξάδερφός του στο Star.