Ιδιαίτερα έμπειρος, πρώην στρατιωτικός, φαίνεται ότι είναι ο πιλότος που ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θάλασσα στη Βόρεια Εύβοια και αγνοείται.

Στο όνομα του πιλότου αναφέρθηκε με tweet του ο Πάνος Καμμένος. Πρόκειται για συνταξιούχο στρατιωτικό με εξαιρετικά μεγάλη εμπειρία, τόσο στην πολεμική αεροπορία, όσο και στην πολιτική αεροπορία.

Ο πιλότος του ελικοπτέρου Agusta 109 απογειώθηκε από τις Αφίδνες με προορισμό το Βόλο. Θα πραγματοποιούσε πέρασμα από το Μαντούδι. Στις 9 το πρωί ανέφερε ότι θα προσγειωθεί λόγω καιρού. Είναι άγνωστο αν από εκείνο το σημείο επιβίβασε κάποιο άτομο, αλλά στις 10 το πρωί δήλωσε ότι θα απογειωθεί για Βόλο και ότι θα πραγματοποιήσει πτήση χαμηλού ύψους. Λίγα λεπτά αργότερα κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Αχλαδίου της Βόρειας Εύβοιας.

Στην περιοχή, σημειώνεται ότι επικρατούσαν εξαιρετικά κακές συνθήκες, λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

Σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από αέρος αλλά και στη θάλασσα. Την περιοχή «χτενίζουν» το Λιμενικό, ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας, άνδρες της ΕΜΑΚ με μια βάρκα και βατραχάνθρωποι.