Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με την επίθεση που έλαβε χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με θύμα τον Μιχάλη Κατσουρή προέβη το κροατικό περιοδικό National.

Το ίδιο μέσο είχε κάνει αποκαλύψεις σχετικά με το κομβόι του θανάτου που είχε ξεκινήσει από το Ζάγκρεμπ με κατεύθυνση την Αθήνα, στις 14 Αυγούστου αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την στάση της Κροατικής αστυνομίας. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, φαίνεται πως μπλέκεται και η διοίκηση του συλλόγου, γεγονός που συνεπάγεται τεράστιες ευθύνες εάν επιβεβαιωθεί.

Με βάση πηγές, οι οποίες βρίσκονται κοντά στον σύλλογο και τη διοίκησή του, φαίνεται πως υπήρχε ανησυχία σχετικά με την επιστροφή στο Ζάγκρεμπ από Αθήνα, στις 9 Αυγούστου ενός αγνώστων στοιχείων επιβάτη. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, η αποστολή της Ντινάμο, ενώ ξεκίνησε με 64 άτομα από την Αθήνα, έφτασε στο Ζάγκρεμπ με 65. Μέλος των Bad Blue Boys, o επιπλέον επιβάτης, φαίνεται ότι μετά τις μαζικές συλλήψεις απομονώθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα της Ντιναμό και αφού άλλαξε ρούχα με το όνομα της ομάδας, επιβιβάστηκε στην πτήση για Ζάγκρεμπ.

Ο Dino Kordic, γιος του Zeljko Kordic, υπαλλήλου του συλλόγου και μέλους της αποστολής, τηλεφώνησε στον Πρόεδρο της ομάδας στην Αθήνα και αιτήθηκε την παραλαβή του από το σημείο, το οποίο βρισκόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός επιβεβαιώνεται από την κατάθεσή του.

Κατά την διάρκεια των συλλήψεων των χούλιγκαν από την Ελληνική Αστυνομία, ο κατηγορούμενος φέρεται να τηλεφώνησε στον πατέρα του και να ζήτησε βοήθεια. Αμέσως κατέφθασε στο σημείο ο διευθυντής του γηπέδου και ο υπεύθυνος ταξιδιών της ομάδας όπου βρήκαν τρομοκρατημένο τον Dino Kordic. Με ταξί τον μετέφεραν στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα και τον έκρυψαν. Το επόμενο πρωί τον φυγάδευσαν με την πτήση της ομάδας.