Το διαμελισμένο πτώμα του εκατομμυριούχου influencer Fernando Pérez Algaba εντοπίστηκε – από παιδιά – σε περιοχή της Αργεντινής το Σαββατοκύριακο, με τις αρχές να κάνουν έρευνα για να διαλευκάνουν τη σοβαρή υπόθεση.

Οι ανήλικοι ενημέρωσαν τους γονείς τους και εκείνοι την αστυνομία, που εξέτασε τη βαλίτσα, μέσα στην οποία βρέθηκαν ορισμένα από τα μέλη του εκατομμυριούχου, ενώ από την επακόλουθη έρευνα εντοπίστηκαν και τα υπόλοιπα. Η αστυνομία κάνει λόγο για «επαγγελματική δουλειά», ενώ η νεκροψία έδειξε πως το θύμα δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς, που οδήγησαν στον θάνατό του.

Ο νεκρός αναγνωρίστηκε από τα αποτυπώματά του αλλά και τα τατουάζ που έφερε πάνω του. Όπως αποδείχθηκε, είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του μερικές μέρες πριν.

Η επίπλαστη εικόνα χλιδής

Ο επιχειρηματίας είχε αποκτήσει σημαντική περιουσία νοικιάζοντας πολυτελή οχήματα και πουλώντας κρυπτονομίσματα, αλλά και είχε σημαντική παρουσία στα social media. Οι 900.000 και πλέον followers του στο Instagram έβλεπα συχνά περιεχόμενο από τον πολυτελή του βίο.

Ο 41χρονος ζούσε στη Βαρκελώνη και είχε πάει στην Αργεντινή μία εβδομάδα πριν από την εξαφάνιση και δολοφονία του. Η αστυνομία έχει συλλάβει έναν ύποπτο για την υπόθεση και πιστεύεται πως η δολοφονία του είχε να κάνει με τα πολλά χρέη που είχε το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το New York Post, ο ίδιος μιλούσε συχνά για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια, για το ότι αναγκάστηκε να δουλεύει από τα 14 όταν πουλούσε σάντουιτς με το ποδήλατό του. Στη συνέχεια αγόραζε οχήματα και τα επιδιόρθωνε, πριν τα πουλήσει, κάτι που απόδωσε καρπούς και έχτισε σιγά-σιγά την επιχείρησή του.

Ο Algaba ίδρυσε, τελικώς, μια εταιρεία ενοικίασης πολυτελών αυτοκινήτων και τζετ σκι στο Μαϊάμι, πριν μετακομίσει στη Βαρκελώνη νωρίτερα φέτος. Ακόμα, είχε στο Μπουένος Άιρες γραφείο σχετικά με αγοροπωλησίες κρυπτονομισμάτων, στο οποίο απασχολούνται περισσότεροι από 25 εργαζόμενοι.

Παρά την εικόνα που παρουσίαζε στα social media, όμως, είχε πολλά χρέη και οι εταιρείες του αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα. Φαίνεται ότι είχε μπλεξίματα και με την Barra Bravas, μια βίαιη συμμορία στην Αργεντινή, που απαιτούσε να της πληρώσει ένα δάνειο 40.000 δολαρίων. «Εάν μου συμβεί κάτι, έχουν προειδοποιηθεί όλοι» σημείωνε το ίδιο το θύμα.