Ένα βίντεο με τα τελευταία δευτερόλεπτα πτήσης αλλά και την πτώση του ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ. Στο ελικόπτερο φέρεται τελικά να επέβαινε μόνο ο χειριστής και όχι δεύτερο άτομο.

Όπως προκύπτει από τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το ελικόπτερο που ήταν τύπου Α-109 και ιδιωτικό, έπεσε στη θάλασσα, στην περιοχή του Αχλαδίου. Είχε απογειωθεί από τις Αφίδνες, με τελικό προορισμό τον Βόλο και ενδιάμεση στάση στο Μαντούδι.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μαζι με τον οπερατέρ, Άκη Φωτίου, κατέγραψαν το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του.

Όπως είπε «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά, κοντα στο χωριό προς την Αγία Άννα. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη.

Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράτει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη, με το συρματόσχοινο, με το βίντσι για να παραλάβουν κάποιον, κάποιον τραυματία ή κάποιο ασθενή.

Αυτή την εντύπωση αποκομίσαμε από το σημείο που ήμασταν, ότι οι κινητήρες για κάποιο λόγο έκαναν κράτει και μετά το ελικόπτερο το χάσαμε από τα μάτια μας. Δεν επεστρεψε ξανά, δεν ακούσαμε ξανά τον θόρυβο από το ελικόπτερο.

Θεωρήσαμε ότι είναι ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής που μπορεί να πάει να κάνει κάποια επιχείρηση διάσωσης, να μεταφέρει κάποιον άνθρωπο που είναι εγκλωβισμένος. Εκεί λοιπόν, μέσα στο σύννεφο που το χάσαμε και ακούσαμε αυτόν τον θόρυβο να κάνουν κράτει οι κινητήρες, αυτομάτως μετά χάθηκε και το ελικόπτερο.

Λίγα λεπτά αργότερα όμως έχουμε την πρώτη ενημέρωση ότι έχει πέσει πολιτικό ελικόπτερο. Μάλιστα, ο άνθρωπος που τηλεφώνησε στο 112 έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία. Όταν μας το είπαν αρχικά και εμείς δύσκολα μπορέσαμε να το πιστέψουμε. Ζητήσαμε τηλέφωνα και περιμέναμε να το επιβεβαιώσουμε».

Η επιχείρηση έρευνας και εντοπισμού γίνεται στην παραλία Αχλάδι, από αέρος και από θαλάσσης. Υπάρχουν σκάφη του Λιμενικού, ψαροκάικα και μικρότερες βάρκες. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Σιώμος την περιοχή χτενίζουν οι άντρες του Λιμενικού, ενώ σούπερ πούμα σμμετέχει με ειδικό εξοπλισμό που έχει και σόναρ.

Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το βάθος στο σημείο που είδε αυτόπτης μάρτυρας ότι έπεσε είναι κοντά στα 40 με 50 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς εκεί καταλήγει και όλο το νερό που κατεβαίνει από τους χείμαρρους, οπότε μέσα στη θάλασσα το νερό είναι θολό. Η ορατότητα και στην επιφάνεια και στον βυθό είναι περιορισμένη

«Έτσι λοιπόν μόνο με τα ειδικά μέσα που έχει το ελικόπτερο αλλά και τα σκάφη του Λιμενικού θα μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιον όγκο στο βάθος της θάλασσας που μπορεί να είναι.

Δεν ξέρουμε πόσο μπορεί να έχει παρασυρθεί και από τα ορμητικά νερά που χύνονται. Δεν υπάρχει και η ορατότητα για να μπορέσει κάποιος να κάνει πιο εύκολα αυτή την επιχείρηση»