Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Βέροιας, μετά την είδηση του νεκρού βρέφους στο φράγμα του Αλιάκμονα. Κι ενώ η μητέρα παραδέχτηκε νωρίτερα πως εκείνη το έριξε στα κρύα νερά, με αποτέλεσμα το 11 μηνών κοριτσάκι να βρει τραγικό και ασφυκτικό θάνατο, τώρα το παίρνει πίσω.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εις βάρος της 29χρονης, με την ίδια να απολογείται την Τετάρτη. Ωστόσο έξω από το γραφείο της ανακρίτριας δήλωσε πως «δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε».

Αναφορικά με την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του ενός έτους βρέφους είναι ο πνιγμός, ενώ με βάση τα ευρήματα, έφερε δαγκωματιές ενώ ήταν ήδη νεκρό.






Τι δήλωσε ο πατέρας

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο πατέρας του άτυχου βρέφους αποκάλυψε τις προσπάθειες που είχε κάνει προκειμένου να αναγνωρίσει το παιδί. «Έκανα τα πάντα για να το αναγνωρίσω, ωστόσο δεν ήθελαν. Προπαραμονή Χριστουγέννων είχα πάει να δω το παιδί και να συζητήσω τι θα κάνουμε. Τους είπα ότι το παιδί χρονίζει και ότι θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Δεν το ήθελαν», και πρόσθεσε: «Για το περιστατικό με πήρε για να με ενημερώσει η Ασφάλεια, δεν επικοινώνησε μαζί μου κανείς από την οικογένεια.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως «δεν είχαμε παντρευτεί, δεν διατηρούσαμε σχέση. Δεν ήταν παραμελημένο το μωρό. Ήταν πάντα αλλαγμένο, πλυμένο και ταϊσμένο. Στις 2 Δεκεμβρίου το είχα πάει στον παιδίατρο».

Βέροια: Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει το verianet, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς η γυναίκα έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της.

Επιστρέφοντας πίσω, πήγε να μείνει το βράδυ σε ξενοδοχείο αντί για το πατρικό της. Την επόμενη γύρισε στο σπίτι, αλλά μόνη. Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις.

Έτσι ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Μάλιστα, η 29χρονη έπεφτε σε αντιφάσεις, υποστηρίζοντας ότι το μωρό το είχε αφήσει σε άλλο σημείο αλλά μετά από πιέσεις των αστυνομικών ομολόγησε ότι έριξε το μωρό μέσα στον ποταμό Αλιάκμονα.

Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.