Πολλή συζήτηση έχει γίνει από το απόγευμα της Τρίτης μετά τις τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα που έγιναν γνωστές και αφορούν στην υπόθεση βιασμού που ερευνάται από την 1η Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Η πλευρά της καταγγέλουσας υποστηρίζει ότι το σύστημα ανάλυσης των ούρων της δεν είναι τόσο διαφανές, ο εμπειρογνώμονας που έχει προσλάβει, αμφισβητεί τη διαδικασία και η αστυνομία με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης βγάζουν ανακοινώσεις όπου εξηγούν ότι έγιναν εντός χρονικού πλαισίου όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Μια βασική κατηγορία προς τη στάση των αρχών από τις πρώτες ημέρες, ήταν ότι υπήρξε κωλυσιεργία στη λείψη δείγματος DNA από τη Γεωργία Μπίκα. Τα στοιχεία δείχνουν όμως πως το δείγμα ελήφθη σε λιγότερο από 24 ώρες από τη στιγμή της καταγγελίας. Το in.gr μάλιστα φέρνει στο φως επίσημες αναφορές από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το διάστημα παραμονής των ναρκωτικών ουσιών που περιλαμβάνει το χάπι του βιασμού.

Όπως αναφέρεται, οι ουσίες αυτές είναι ανιχνεύσιμες για ως και διπλάσιο χρονικό διάστημα στα ούρα, σε σχέση με το αίμα, κάτι που απαντά και στην απορία του δικηγόρου της Γεωργίας Μπίκα, όπως είχε εκφραστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, για τον λόγο που δεν της πήραν αίμα οι αρχές.

Όπως δείχνει το γράφημα της ιστοσελίδας, ναρκωτικές ουσίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αναισθησία, μπορούν να ανιχνεύονται στο αίμα από 3 ως 30 ημέρες! Η κάνναβη είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια. Συγκεκριμένα για τις ναρκωτικές ουσίες που βρίσκονται στο λεγόμενο «χάπι βιασμού», αυτές μπορούν να εντοπιστούν για διάστημα ως και 15 ημερών στα ούρα, με τις 3 ημέρες να είναι η μικρότερη διάρκεια.

υπόθεση βιασμού

Αντιθέτως, η ανίχνευση τέτοιων ουσιών στο αίμα πέφτει αισθητά. Το LSD μένει μέχρι 3 ώρες, ενώ η κάνναβη ως 336 ώρες, δηλαδή 14 ημέρες. Το αλκοόλ από την άλλη, στα ούρα ανιχνεύεται ως και 5 ημέρες μετά, ενώ στο αίμα μόλις για τις επόμενες 12 ώρες.

υπόθεση βιασμού

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι στη δειγματοληψία των ούρων της Γεωργίας Μπίκα το αρνητικό αποτέλεσμα των τοξικολογικών δε μπορεί να αποδοθεί σε καθυστερημένη λήψη δείγματος DNA από τις αρχές.