Πριν από 35 χρόνια συστηνόταν στον κόσμο και γινόταν μια περιζήτητη νεαρή ηθοποιός λόγω του ρόλου της στο Married With Children. Η Christina Applegate θα μπορούσε να αφήσει εποχή στην υποκριτική και δη στο τηλεοπτικό πεδίο. Όμως, είχε να δώσει πολύ μεγαλύτερες μάχες. Και μέχρι τώρα τις κερδίζει, αποδεικνύοντας πως δε γίνεται να κρίνονται οι άνθρωποι από τα επιτεύγματα στη δουλειά τους.

Ένας άνθρωπος που έχει αντιμετωπίσει καρκίνο του μαστού, δε μπορεί παρά να είναι αξιοθαύμαστος. Η Christina Applegate όμως τα βάζει τώρα και με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μια νόσος που φαίνεται να της στερεί από δω και στο εξής την ευκαιρία να

Η αποκάλυψη έγινε από την ίδια τον Αύγουστο του 2021 σε μία συνέντευξη στους New York Times. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος θα με δει όπως είμαι. Πήρα 18 κιλά, δεν μπορώ να περπατήσω χωρίς μπαστούνι. Θέλω ο κόσμος να ξέρει ότι έχω πλήρη επίγνωση όλων αυτών», είχε δηλώσει.

Η Applegate διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν της σειράς του Netflix, Dead to Me, με αποτέλεσμα να απέχει από αυτήν για περίπου πέντε μήνες.

Η ηθοποιός δήλωσε για τα γυρίσματα της τελευταίας σεζόν: «Είχα μια υποχρέωση. Οι αρμόδιοι μου είπαν “ας σταματήσουμε. Δεν χρειάζεται να το τελειώσουμε. Ας βάλουμε μερικά επεισόδια μαζί με ήδη καταγεγραμμένο υλικό”. Είπα “όχι, θα το κάνουμε, αλλά θα το κάνουμε με τους δικούς μου όρους”. Δεν πρόκειται ποτέ να το αποδεχτώ αυτό. Είμαι τσαντισμένη».

Τελικά, η αποχή αυτή την βοήθησε «Έπρεπε να επεξεργαστώ την απώλεια της ζωής μου, την απώλεια αυτού του μέρους του εαυτού μου. Χρειαζόμουν αυτόν τον χρόνο. Παρόλο που δεν μπορώ να πω: “Γιούχου, είμαι μια χαρά”».

Η Christina Applegate γεννήθηκε στο Λος Άντζελες και σήμερα έχει μία κόρη 11 ετών που είναι πάντα δίπλα της. Η διάσημη ηθοποιός είχε από την αρχή σημάδια που αγνόησε όπως αστάθεια στην σκηνή του χορού. «Μακάρι να είχα δώσει προσοχή. Αλλά ποια ήμουν εγώ για να ξέρω;»

Η επιστροφή της στην σειρά ήταν δύσκολη αφού πλέον χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι και έναν τεχνικό να της κρατάει τα πόδια για να τραβήξει ορισμένα πλάνα.

Η Christina Applegate ανέβηκε με το μπαστούνι της στο βάθρο με τη βοήθεια της Katie Sagal, της τηλεοπτικής μαμάς της στο Παντρεμένοι Με Παιδιά, και εμφανώς συγκινημένη μίλησε για την οικογένεια της και όσους της στάθηκαν.

«Θα ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πρέπει πραγματικά να ευχαριστήσω. Πρώτα από όλα, την οικογένειά μου. Είστε το παν για μένα», είπε και στη συνέχεια, αναφέρθηκε στους συναδέλφους της που την τίμησαν με την παρουσία τους. «Είστε οι άνθρωποί μου, η αγάπη μου».

«Είχα μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ζωή», είπε η ηθοποιός. «Όταν ήμουν μικρή περίμενα στην ουρά για να δω τον πρώτο “Πόλεμο των Άστρων” σε αυτόν ακριβώς τον δρόμο, σε αυτό ακριβώς το θέατρο, κοιτάζοντας αυτά τα αστέρια στο δρόμο και έλεγα “ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι;”. Τι έκαναν; Έκαναν κάτι σωστά; Έκαναν κάτι λάθος; Ό,τι κι αν είναι, θέλω και εγώ ένα αστέρι. Θέλω ένα! Και ήμουν πέντε χρονών. Οπότε αυτή η μέρα σημαίνει για μένα περισσότερα από όσα μπορείτε να φανταστείτε», συνέχισε.

Όσο για την 11χρονη κόρη της δήλωσε συγκινημένη: «Είσαι το πιο σημαντικό άτομο σε αυτόν τον κόσμο. Είσαι πολλά περισσότερα από όσα ξέρεις.

Είσαι τόσο όμορφη, ευγενική, τρυφερή, έξυπνη και ενδιαφέρουσα. Είμαι ευλογημένη κάθε μέρα που ξυπνάω και σε πηγαίνω στο σχολείο σου. Είσαι τα πάντα μου. Σε ευχαριστώ που στέκεσαι δίπλα μου σε όλο αυτό», της είπε, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε στην σκηνή ξυπόλυτη και εμφανώς αλλαγμένη. Όμως, το χαμόγελο της παρέμεινε, δίνοντας το δικό της στίγμα για την μάχη κατά της νόσου.

Η πρωταγωνίστρια του «Married With Children» είπε επίσης ότι δεν είναι σίγουρη αν θα βρίσκεται στην τελευταία σεζόν καθώς είναι πολύ επώδυνη. Διευκρίνισε ακόμα ότι θέλει να ολοκληρώσει τα γυρίσματα τόσο για τη συμπρωταγωνίστριά της, Linda Cardelini, όσο και τη δημιουργό της σειράς Liz Feldman.

«Αν ο κόσμος μισεί τη σειρά, αν ο κόσμος την αγαπά, αν το μόνο στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί είναι: “Ω, κοίτα τον σακάτη”, αυτό δεν εξαρτάται από εμένα. Είμαι σίγουρη ότι ο κόσμος θα θέλει να αποχαιρετήσει αυτά τα δύο κορίτσια», δήλωσε.

Η ηθοποιός δήλωσε στο Variety πως πιθανότατα ο πρωταγωνιστικός ρόλος στη σειρά «Dead to Me» θα είναι και ο τελευταίος για εκείνη, αφού η σκλήρυνση κατά πλάκας την έχει αποδυναμώσει αισθητά. «Η Jenn Harding θα είναι μάλλον, ο τελευταίος μου ρόλος. Με την ασθένειά μου, δεν ξέρω κατά πόσο είμαι ικανή. Αλλά αυτό ήταν ένα δώρο για εμένα», δήλωσε η ηθοποιός.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους συναδέλφους της που την αντιμετώπισαν με μεγάλη στοργικότητα. «Αν τους τηλεφωνούσα το πρωί και τους έλεγα για παράδειγμα πως δεν μπορώ να κατέβω τις σκάλες, μου έλεγαν “οκ, δεν θα κάνουμε αυτό το γύρισμα σήμερα, θα κάνουμε άλλα πράγματα», συμπληρώνει, ενώ ανέφερε επίσης, πως λίγο μετά τη διάγνωσή της, το Netflix της επέτρεψε να κάνει ένα διάλειμμα για μερικούς μήνες, προκειμένου να μπορέσει να συνειδητοποιήσει ό,τι της συνέβη.

Κλείνοντας, δήλωσε ότι μπορεί να σταματήσει από την υποκριτική, όμως δεν σκοπεύει να σταματήσει να ζει. «Θα ήθελα να κάνω άλλα πράγματα. Έχω πολλές ιδέες στο μυαλό μου. Ο δρόμος συνεχίζει». Και αυτό ήταν το πιο δυνατό και αισιόδοξο μήνυμα που θα μπορούσε να δώσει.

Διαβάστε ακόμα στο intronews.gr

Η αθέατη πλευρά του Γουίνστον Τσόρτσιλ: Οι αμύθητης αξίας πίνακες που ζωγράφισε ο ίδιος

Η Ελευθερία Παπαμιχαήλ μοιράζεται με το Nitro τα «αισθήματα» της και μας αποκαλύπτει όσα έχουμε να περιμένουμε από εκείνη

Elizabeth Debicki: Μία αποτυχημένη audition στο The Crown για την 2η σεζόν της έδωσε το εισιτήριο για τον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα