Ο βουλευτής της Ν.Δ., Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απάντησε το βράδυ της Τετάρτης (08/03), στους κύκλους του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας πως «οι απόψεις του δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων».

Συγκεκριμένα, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρει: «Παρότι απολύτως παράδοξη και περίεργη η πληροφορία που θέλει το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, να διευκρινίζει ότι οι πολιτικές μου θέσεις είναι προσωπικές, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω το αυτονόητο: Οι απόψεις μου δεν τελούν υπό την έγκριση τρίτων. Ούτε θα μπορούσε να γίνει ποτέ αυτό».

Τι είχε δηλώσει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος

Υπενθυμίζεται ότι ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να είναι υποψήφιος ο τέως υπουργός Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είπε στο OPEN: «Δεν θα σας πω τι πρέπει να κάνει. Θα σας πω ότι ο 2008, όταν εγώ κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα, το οποίο με αθώωσε το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή το 2010 αλλά και η Δικαιοσύνη. Εγώ είπα στον Καραμανλή ότι δεν θα κατέβω υποψήφιος».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που κραυγάζεις και δεν σε ακούει κανένας και στιγμές που ψιθυρίζεις και σε ακούνε όλοι. Όσα δίκαια και να έχει δεν πρόκειται να σου αναγνωριστεί κανένα δίκαιο. Ας υποθέσουμε ότι τα είχε κάνει τέλεια ο κ. Καραμανλής. Τα φώτα έχουν στραφεί πάνω σε ένα πρόσωπο και σε μια κυβέρνηση και όχι αδίκως στην κυβέρνηση ή σε κάποιο πρόσωπο με την έννοια ότι έχει την τελική ευθύνη. Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που σε οδηγούν σε μια λύση».

Το σχόλιο του Κώστα Καραμανλή για τη δήλωση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου

Πάντως, η πρωινή δήλωση του Θεόδωρου Ρουσόπουλου με την οποία ουσιαστικά υποστήριξε ότι ο τέως υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, δεν θα πρέπει να είναι υποψήφιος μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, δημιούργησε αναταράξεις στη «γαλάζια πολυκατοικία», δεδομένου ότι ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλής.

Ο πρώην πρωθυπουργός μέσω διαρροών έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η άποψη του Θεόδωρου Ρουσόπουλου απηχεί μόνο τον ίδιο και κανέναν άλλο. Συγκεκριμένα, πηγή από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι οι δηλώσεις του βουλευτή της Ν.Δ., Θεόδωρου Ρουσόπουλου, που αφορούν στον τέως υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, δεν ήταν σε γνώση του και εκφράζουν τον Θεόδωρο Ρουσσόπουλο προσωπικώς.