Από εκεί που δεν το περίμενε ήρθε αντιμέτωπο με μίνι πολιτική κρίση το Μαξίμου, αλλά ο τρόπος με την οποία τη διαχειρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγάζει άπαντες πιο ενωμένους και αποφασισμένους για ακόμα μία εκλογική νίκη.

Το απρόοπτο που προέκυψε με το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη στην πιο άκυρη στιγμή, έφερε σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς κλήθηκε να πάρει μια σημαντική απόφαση τρεις μήνες πριν τις εκλογές του Οκτώβρη. Να αλλάξει όλο τον σχεδιασμό για την στήριξη Περιφερειάρχη από πλευράς ΝΔ και συγχρόνως να απομακρύνει έναν άνθρωπο με τον οποίο το κόμμα του συμπορεύεται εδώ και χρόνια. Έναν πολιτικό που εκτός από εμπειρία, έχει και ορκισμένους φίλους και ψηφοφόρους.

Ο Μητσοτάκης δεν διαπραγματεύθηκε καθόλου και πήρε άμεσα την απόφαση. Αφού έκανε επαφές και ζύγισε καταστάσεις, έδωσε το χρίσμα στον Νίκο Χαρδαλιά, έναν συνεργάτη που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Υπήρχε, ωστόσο και επόμενος σκόπελος και αφορούσε τη στάση του Πατούλη. Θα ήταν επιζήμιο για την κυβέρνηση να κατέβαινε στις εκλογές απέναντι από τον Χαρδαλιά. Κι εδώ ο νυν Περιφερειάρχης παίρνει το credit ότι εκτίμησε σωστά την κατάσταση και δεν προέταξε τον εγωισμό του.

Αφού ξεπεράστηκε και αυτή η δυσκολία, σύσσωμη η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί στο πλευρό του Χαρδαλιά.

Με τη βεβαιότητα ότι παρά τον λίγο χρόνο που έχει μπροστά του, θα δώσει έναν καλό προεκλογικό αγώνα τον οποίο και θα κερδίσει…