Τα τρία θρίλερ της βραδιάς στις εκλογές φαίνεται να μην έχουν ευτυχή κατάληξη για κανένα κόμμα που βρίσκεται στο όριο του 3%. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών, κανένα από τα τρία κόμματα που δόθηκαν εντός-εκτός Βουλής σύμφωνα με το exit poll (και την τελική εκτίμηση). Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε τα τελικά αποτελέσματα, αλλά στο 40% της επικράτειας το δείγμα είναι εξαιρετικά μεγάλο για να διαψευστεί. Κι άλλωστε, το Υπουργείο Εσωτερικών δεν θα έκανε τέτοια εκτίμηση αυτή την ώρα, αν δεν ήταν σίγουρο (με την προβολή των τελικών αποτελεσμάτων) ότι θα διαψευστεί.

Η Νίκη, το κόμμα που δεν περίμενε κανείς, εμφανίζεται στο 40% να συγκεντρώνει ποσοστό 2,91%. Στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας ξεπερνάει στις περισσότερες περιφέρειες το 3% (με καλύτερο ποσοστό ως τώρα αυτό που παίρνει στη Β’ Θεσσαλονίκης στο 5,57%), αλλά η ισχνή παρουσία της από το ηπειρωτικό κέντρο της χώρας και κάτω της στοιχίζουν την υπέρβαση του ορίου. Από τα τρία κόμματα, πάντως, εμφανίζεται να είναι αυτό με τις περισσότερες ψήφους, άρα και την ισχυρότερη προοπτική για τις επόμενες εκλογές.

Η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (στο 2,73%) ξεπερνάει το 3% σε όλες τις περιφέρειες της Αττικής και στην Α’ Θεσσαλονίκης, όπου για την ώρα καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό της (4,53%). Στην Αττική η Β΄ Πειραιά είναι η καλύτερη περιφέρειά της (4,30%). Πληρώνει την ισχνή εκλογική της παρουσία εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Μπορεί στα τελικά αποτελέσματα να ξεπεράσει τη Νίκη.

Το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη είναι ο μεγάλος χαμένος των εκλογών. Έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Πλεύση Ελευθερίας όσον αφορά τη δύναμη και την αδυναμία του. Τα αστικά κέντρα είναι το προνομιακό του πεδίο, αλλά με ποσοστά για την ώρα μικρότερα από αυτά της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Πέραν τούτου, μόνο σε κάποιες σκόρπιες περιφέρειες (π.χ. Χανίων και Κέρκυρας) υπερβαίνει το 3%.