Την απογοήτευσή του για την ταινία «Barbie», την οποία είδε το βράδυ της Κυριακής, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω κοινοποίησής του στο Τwitter.

Στην προσπάθειά του να μοιραστεί την εμπειρία του με τους ακολούθους του, o επικεφαλής του κόμματος ΜέΡΑ25 έγραψε συγκεκριμένα το πρωί της Δευτέρας: «Είδα την Barbie χθες το βράδυ. Πήγα φοβούμενος ότι μπορεί να με κερδίσει».

Συνέχισε προσθέτοντας: «Λάθος φόβος. Το βρήκα βασανιστικά απαίσιο. Ντροπή στους προοδευτικούς-φεμινιστές κριτικούς που της έδωσαν καλές κριτικές. Ένας θρίαμβος της εταιρικής προπαγάνδας έναντι των κινηματογραφικών αξιών/τέχνης».

Tέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης συνέστησε στους ακολούθους του αλλά και σε όσους τον εμπιστεύονται να αποφύγουν να τη δουν αν μπορούν.

Μετά την ανάρτησή του κάποιος του απάντησε: «Γιατί να μπείτε στον κόπο να παρακολουθήσετε κάτι αν είστε ήδη προκατειλημμένος απέναντί του; Ίσως απλά δεν καταλάβατε τα βαθύτερα μηνύματα που προσπαθούσε να μεταδώσει η ταινία.

Το να την απορρίπτετε ως “εταιρική προπαγάνδα” φαίνεται μειωτικό και άδικο. Διαφορετικές αναφορές για διαφορετικούς ανθρώπους, υποθέτω».

Τότε, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε μια νέα ανάρτηση, απαντώντας του: «Επειδή μου αρέσει να εκπλήσσω τον εαυτό μου αγαπώντας ταινίες που νόμιζα ότι θα μισούσα. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου ήταν το αποτέλεσμα της παρακολούθησης μιας ταινίας που νόμιζα ότι θα απεχθανόμουν».