Προβάδισμα 20,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση, καθώς η διαφορά του από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσε κάτω από τη μία μονάδα.

Η ΝΔ προηγείται με 20,6 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ στην αναγωγή επί των εγκύρων, σημειώνοντας άνοδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα καταγράφει άνοδο 1,8 μονάδων , ενώ αντίστοιχη πτώση παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ κερδίζουν σχεδόν από μία μονάδα, ενώ από τα υπόλοιπα κόμματα μόνον η η Νίκη και η Ελληνική Λύση καταγράφουν κάποια κέρδη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

ΝΔ

Οι Σπαρτιάτες καταγράφουν πτώση σχεδόν δύο μονάδων και μένουν πολύ κάτω από το όριο του 3%, ενώ οριακή πτώση εμφανίζει και η Πλεύση Ελευθερίας, που είναι στο 2,6% με την αναγωγή επί των εγκύρων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 31 μονάδες στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προηγείται μόλις με μία μονάδα του Νίκου Ανδρουλάκη – και οι δύο μένουν κάτω από το 10%.

ΝΔ

Σε περικοπές ακόμα και σε βασικά είδη δηλώνουν ότι έχουν προχωρήσει το 73% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 67% αναφέρει ότι σχεδιάζει να περιορίσει τη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες.

ΝΔ

Οι καταναλωτές δηλώνουν δύσπιστοι στις κυβερνητικές εκτιμήσεις για μείωση των τιμών, ενώ σε ποσοστό σχεδόν 80% εκφράζουν την εκτίμηση ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση θα βοηθήσουν ελάχιστα ή καθόλου.

ΝΔ

Το 72% των ενοικιαστών απαντά ότι δεν είχε επιπτώσεις από την άνοδο των τιμών των ενοικίων, έναντι 27% που απαντούν ότι μετακινήθηκαν σε μικρότερο και φθηνότερο χώρο.

ΝΔ
ΝΔ