Διαρκώς σε πτωτική τάση καταγράφονται τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την Metron Anaysis.

Σε δημοσκόπησή που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 1,6 μονάδες μέσα σε έναν μήνα στην εκτίμηση ψήφου.

Το πολιτικό προφίλ του Στέφανου Κασσελάκη εμφανίζεται τουλάχιστον προβληματικό, αφού συγκεντρώνει 72% αρνητικών γνωμών από το εκλογικό σώμα, ενώ καταγράφει υπέρ του μόλις 7% στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο 40%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, τον ξεπερνούν ακόμα και η Ζωή Κωνσταντούλου και ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνει 85% αρνητικές γνώμες – με τις θετικές γνώμες μόλις στο 9%, ενώ φαίνεται να τροφοδοτεί όλα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς.

Στην εκτίμηση ψήφου, από το 16,8% πέφτει στο 15,2%, αλλά σχεδόν μίας μονάδας καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, όπως και το ΚΚΕ (0,7 της μονάδας). Ομοίως, η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και το ΜεΡΑ25, το οποίο εμφανίζεται στην εκτίμηση ψήφου στο 3,5%, με κέρδη 1,1 μονάδας μέσα στον τελευταίο μήνα.

Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι η ακρίβεια όλο και ανεβαίνει στις προτεραιότητες των πολιτών ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα – από το 36% τον Σεπτέμβριο, στο 39% τον Οκτώβριο – μειώνεται οριακά το ποσοστό των πολιτών που θεωρούν ότι «η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση» από το 62% στο 60%.