Μία ώρα μετά το κλείσιμο στις κάλπες και με την καταμέτρηση να βρίσκεται στο 10%, η διαφορά Κασσελάκη-Αχτσιόγλου για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως θα αγγίξει τον διψήφιο αριθμό, σύμφωνα με όσα διαρρέονται από το επιτελείο του φαβορί.

Λίγη ώρα πριν ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα πάντως, η εικόνα δεν έδειξε μεγάλη συσπείρωση στον κόμμα. Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις δεν επιβεβαιώθηκαν, κι έτσι η προσέλευση των ψηφοφόρων στις σημερινές εκλογές που θα καθορίσουν την ηγεσία της επόμενης 4ετίας για τον ΣΥΡΙΖΑ έπεσε χαμηλότερα από την περασμένη Κυριακή, καθώς ήταν πάνω από 15.000 λιγότερες λιγότερες οι ψήφοι.

Συνολικά 133.700 άτομα ψήφισαν στις εσωκομματικές για την ανάδειξη προέδου, ήτοι 15.121 λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, κάτι που μπορεί είτε να αποδοθεί στην παράσταση εύκολης νίκης του Κασσελάκη είτε στο ότι τα μαχαιρώματα στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν αρκετούς να χάσουν διάθεση στήριξης στο γύρισμα της σελίδας του κόμματος.

Στο ερώτημα, πάντως, για το αν υπάρχει εικόνα σχετικά με το πόσα είναι τα παλαιά μέλη που έχουν προσέλθει σήμερα και όχι μια εβδομάδα νωρίτερα στις κάλπες, ακόμα δεν υπάρχει απάντηση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ νε εξηγούν ότι αυτό θα φανεί στην τελική καταμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι μπόρεσαν να ψηφίσουν όσοι ψήφισαν την περασμένη Κυριακή αλλά και και όσοι είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, συνολικά περίπου 188.000 μέλη. Υπήρξαν βέβαια και 500 άτομα που πήγαν να ψηφίσουν χωρίς να είναι μέλη, με αποτέλεσμα να μην τους επιτραπεί, ενώ υπήρξε παρέμβαση Κασσελάκη που ζητούσε να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Έφη Αχτσιόγλου: «Επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά»

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Έφη Αχτσιόγλου, ψήφισε πριν από λίγο στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, κάνοντας λόγο για «επιστροφή της παράταξης σε κυβερνητική τροχιά». Μάλιστα, η κ. Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω.

Κατά τις δηλώσεις της μετά την ψηφοφορία της, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν ένα βασικό μήνυμα, ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και ασκεί αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που νομίζει ότι κυβερνά με λευκή επιταγή».

Ακόμα, η ίδια πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση, για μένα σίγουρα είναι, ότι θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που εκφράζουν μια διαφορετική πολιτική στον τόπο. Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ θα είμαστε όλοι χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η κ. Αχτσιόγλου, επίσης, ανέφερε: «Ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά».

Στέφανος Κασσελάκης: «Μια νέα μέρα ξημερώνει»

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανος Κασσελάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τις εσωκομματικές εκλογές, παροτρύνοντας τον κόσμο να ψηφίσει.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του που προβλήθηκαν από τον ΣΚΑΪ, ο κ. Κασσελάκης είπε: «Παροτρύνω όλο τον κόσμο να ψηφίσει, είναι η πιο όμορφη διαδικάσια, μια νέα μέρα ξημερώνει». Επισημαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12:00.