23:44 Στο 95% της ενσωμάτωσης, τα ποσοστά δεν έχουν διαφοροποιηθεί για τα 5 κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή.

23:13 Στην ομιλία του προς τους οπαδούς του στην Χαρ. Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες για τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν και συνυπέγραψαν την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Ο μεγάλος νικητής απόψε είστε εσείς. Ο ήλιος ανατέλλει, της ελπίδας, της προόδου και της προοπτικής για όλους τους Έλληνες. Εσείς που πιστέψατε, που αγωνιστήκατε, που αψηφίσατε όσους ήθελαν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ, υποταγμένο. Σήμερα αποδείχθηκε η βαθιά και ιστορική ρίζα της δημοκρατικής παράταξης. Σήμερα, γινόμαστε πρωταγωνιστές ξανά στο πολιτικό προσκήνιο της πατρίδας μας.

Η Νέα Δημοκρατία αύξησε τις ανισότητες και επιδείνωσε τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Το κράτους του κ. Μητσοτάκη αποδείχθηκε ένα περιτύλιγμα διαφθοράς. Ο μόνος λόγος που δεν τα πλήρωσε η ΝΔ στην κάλπη, είναι ο χρυσός της χορηγός, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο λαός σήμερα ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισχυρή προοδευτική δύναμη στον τόπο που θα πορεύεται με υπευθυνότητα και αξιοπιστία».

23:05 Δεν τίθεται θέμα αλλαγής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

23:04 Α’ Αθηνών: Η δύναμη των κομμάτων και οι υποψήφιοι που προηγούνται

22:41 Μιλώντας στους οπαδούς της ΝΔ έξω από τα γραφεία στην Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ευχαριστώ από καρδιάς. Η σημερινή νίκη ανήκει σε όλους εσάς. Στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα είναι μπλε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι δούλεψαν τόσο σκληρά για να πετύχουμε τη μεγάλη νίκη που ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους στενούς μου συνεργάτες. Στη διάρκεια αυτής της δύσκολης 4ετίας, δώσαμε πολλές μάχες, κρατήσαμε όρθια τη χώρα και βάλαμε τα θεμέλια για μια καλύτερη πατρίδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της κομματικής μας οργάνωσης. Επιβεβαιώσατε στην πράξη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στην οικογένεια μου, στη Δάφνη, τον Κωνσταντίνο, τη Μαρία, τη Μαρέβα, για όλη τη στήριξη τους.

Το βάρος της ευθύνης που πέφτει στους ώμους μου, είναι τέτοιο που θα με κάνει να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά για την υλοποίηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Πρέπει να εμπιστεύομαστε τους πολίτες και τον λαό. Οι πολίτες μας ανταπέδωσαν απλόχερα την εμπιστοσύνη και έχουμε χρέος χωρίς αλαζονεία και έπαρση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Κι από αύριο θα δώσουμε τον αγώνα για αυτό που αποφάσισαν οι πολίτες, για την αυτοδυναμία στην επόμενη κάλπη. Ας επιτρέψουμε σήμερα στους εαυτούς μας να χαλαρώσουμε, να γιορτάσουμε όπως αξίζει αυτή η μεγάλη νίκη, μια νίκη της προόδου απέναντι στην καθυστέρηση. Μια νίκη της φωτεινής Ελλάδας απέναντι στη γκρίζα Ελλάδα που παρουσίασαν κάποιοι. Από αύριο μας περιμένει δουλειά. Είμαι υπερήφανος που είμαι ηγέτης αυτής της παράταξης, σας ευχαριστώ πολύ».

22:40 Συγχαρητήριο τηλεφώνημα προς τον κ. Μητσοτάκη και από τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη.

22:34 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος με τα ποσοστά του ΚΚΕ, ελαφρώς αυξημένα σε σχέση με το 2019.

22:31 Ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέβη σε κάποια δήλωση παραίτησης, αλλά τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό, θα υπάρξει σύγκληση συλλογικών οργάνων, αλλά δεν έχει τελειώσει ο εκλογικός κύκλος και πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές εν όψει 25ης Ιουνίου.

22:30 Δήλωση Γιάννη Βαρουφάκη: «Η ερντογανοποίηση, ο εξορμπανισμός της χώρας ολοκληρώθηκε. Η Μητσοτάκης Α.Ε. έκανε αυτό που ήθελε. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν πράγματα στον κόσμο που έπρεπε να γίνουν, αλλά για να γίνουν, χρειαζόταν ρήξη που ο ΣΥΡΙΖΑ δαιμονοποίησε. Η δική μας ήττα θα μπει στο μικροσκόπιο της σκληρής αυτοκριτικής γιατί προέχει τις επόμενες 3 εβδομάδες το ΜέΡΑ25 να τιμήσει όσους τον ψήφισαν»

22:22 Αποχώρηση Ηλιόπουλου από τον ΣΚΑΪ, μετά από δήλωση του Πορτοσάλτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έγλειφε» τους ανεμβολίαστους και λειτουργούσε εκτός πολιτικού πλαισίου.

22:20 Γιατί απέτυχε το αφήγημα του ΠΑΣΟΚ «συγκυβέρνηση χωρίς Μητσοτάκη»

22:07 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση μετά τον διαφαινόμενο θρίαμβο, είπε ότι «ευχαριστώ όσους ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία τον αδιαμφισβήτητο νικητή. Με την ψήφο τους έδειξαν ότι αναγνωρίζουν τα σημαντικά βήματα που έκανε η χώρα αυτή την 4ετία. Οι ψηφοφόροι ζήτησαν με τρόπο εμφατικό να κυβερνήσουμε με αυτοδυναμία.

Μας ζήτησαν να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων, για μια κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μια Ελλάδα ισχυρή. Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα νίκησε τον διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος. Αισθάνομαι περήφανος για την ευθύνη που βάζει στους ώμους μου ένα εντυπωσιακό ποσοστό.

Είναι σαφής η εντολή για τολμηρές αλλαγές για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Κι αυτή δε μπορεί να προκύψει από κυβερνητικούς συσχετισμούς. Συνεπής στις δεσμεύσεις μου, θα ακολουθήσω όσα προβλέπει το σύνταγμα, αλλά δε θα μπω σε κομματικά παζάρια που καταλήγουν σε αδιέξοδο. Ο πολιτικός σεισμός που εκδηλώθηκε σήμερα, μας καλεί να επιταχύνουμε για οριστική λύση. Αυτό δήλωσαν οι πολίτες, εγκρίνοντας την επιλογή της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα, κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα τον διανύσουμε και πάλι μαζί με οδηγό τη γλώσσα της αλήθειας αλλά και την σχέση εμπιστοσύνης χωρίς αλαζονεία και έπαρση. Με κινητήρια δύναμη το σχέδιο για την Ελλάδα του 2027 και με πίστη στις δυνατότητες του λαού μας να κατακτά ένα καλύτερο αύριο. Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς για την εμπιστοσύνη. Απευθύνομαι ενωτικά σε όσους δίστασαν να μας στηρίξουν. Προχωράμε σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά».

21:54 Συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

21:46 Ένα ερώτημα είναι το πού μετακινήθηκε το ποσοστό που έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το 2019. Ένα κομμάτι πήγε στα κόμματα εκτός Βουλής, ένα στην αποχή και ένα στο ΠΑΣΟΚ. Και ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

21:38 Πανζουρλισμός στην Χαριλάου Τρικούπη με πλήθος κόσμου να υποδέχεται τον Νίκο Ανδρουλάκη.

21:32 Με την ενσωμάτωση στο 63%, η ΝΔ έχει 41,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23% στην ‘Α Αθηνών, ενώ στην Ανατολική Αττική η διαφορά φτάνει το 28,2%, ενώ στον Πειραιά η ΝΔ προπορεύεται με 30,1% στην ‘Α Πειραιώς και με 13,3% στην Β’. Στη Θεσσαλονίκη τα ποσοστά είναι 34,1% και 19,4% στην ‘Α και στη Β’ είναι 39,9% και 15,1% για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

21:27 «Φάνηκε ότι δεν έπεισε το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε στον ALPHA ο κ. Αποστολάκης, υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

21:23 Υπόνοιες για δήλωση παραίτησης από τον Τσίπρα άφησαν στον ΣΚΑΪ

21:17 Πολύ πιθανό πλέον το σενάριο δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου, αφού δεν διαφαίνεται ενδεχόμενο διερευνητικών εντολών για συνεργασίες.

21:16 Στο Επικρατείας βγάζει 7 βουλευτές η ΝΔ, 4 ο ΣΥΡΙΖΑ και 2 το ΠΑΣΟΚ.

21:14 Χαμογελαστός έφτασε στην Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν έκανε κάποια δήλωση.

21:09 Μεγάλα τα πανηγύρισα στην Πειραιώς, εν αναμονή και της δήλωσης Μητσοτάκη. Αξίζει να αναφερθεί ότι με ενισχυμένη αναλογική, τα ίδια ποσοστά θα έδιναν στη ΝΔ 171 έδρες.

21:00 Η επίσημη εκτίμηση του ΥΠΕΣ θέλει τη Νέα Δημοκρατία στο 41%, ποσοστό που της δίνει 146 έδρες και διαφορά 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει 71 έδρες. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 11,7% και 42 έδρες, ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,2% και 25 έδρες και 5ο κόμμα η Ελληνική Λύση με 4,5% και 16 έδρες. Στο όριο της εισόδου είναι η Νίκη με 2,95 και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,85%. Απέχει αρκετά το ΜέΡΑ25 που φαίνεται να μένει εκτός.

20:56 «Είναι ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα», δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

20:55 Μπροστά σε όλες τις ηλικίες η Νέα Δημοκρατία, ακόμα και στο 17-24, ένα κομμάτι που το προηγούμενο διάστημα είχε δείξει την οργή του για την τραγωδία των Τεμπών.

20:53 Η μέχρι στιγμής ενσωμάτωση φέρνει τη Νέα Δημοκρατία στις 145 έδρες με απλή αναλογική. Και δεδομένου ότι υπάρχει ένα ποσοστό 15% που αφορά ψήφους σε κόμματα εκτός Βουλής, είναι εξαιρετικά πιθανό να πάρει άνετη αυτοδυναμία στις δεύτερες εκλογές.

20:48 Εκλογές στις 25 Ιουνίου και όχι στις 2 Ιουλίου ζητάνε από τη Νέα Δημοκρατία.

20:38 Για έκπληξη πολλών μεγατόνων στο Επικρατείας έκανε λόγο ο Δρυμιώτης, με τα νούμερα που έδωσε να είναι για 59 περιφέρειες, από τις οποίες μόνο στις 4 είναι μονοψήφια η διαφορά, πάντοτε υπέρ της ΝΔ. Στην Ά Αθηνών 42,36% η ΝΔ και 23,04 ο ΣΥΡΙΖΑ. Στον Βόρειο Τομέα η ΝΔ 49,01% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,58%. Στον Δυτικό Τομέα η ΝΔ είναι στο 34,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 23,28%. Στον Νότιο Τομέα η ΝΔ έχει ποσοστό 40,39% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,82%. Ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά στην Αν. Αττική με 44,88% για ΝΔ και 18,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά στην Επικράτεια, με την ενσωμάτωση στο 34,7%, η ΝΔ έχει 40,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,1%, το ΠΑΣΟΚ 12,7%, το ΚΚΕ 6,7%, η Ελληνική Λύση 4,5%, η Νίκη 2,9%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,65 και το ΜέΡΑ25 2,3%.

20:29 Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, δείχνουν για πρώτη φορά το δεύτερο κόμμα των προηγούμενων εκλογών να πέφτει πιο κάτω σε επόμενες εκλογές, αντικρύζοντας μεγαλύτερη ήττα.

20:27 Σε λίγη ώρα αναμένεται η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη, όπου έχει σκοπό να τονίσει ξανά πως δεν υπάρχει πλάνο συνεργασίας, παρά μόνο αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

20:23 «Είναι ένα σοκαριστικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο Αλέξης Παπαχελάς, που εξέφρασε προβληματισμό για τα κόμματα που βρίσκονται στις παρυφές του να μπουν στη Βουλή, δηλαδή τα δύο ετερόκλητα μέτωπα, από τη μία η Νίκη κι από την άλλη ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας.

20:20 Εκλογές, ανάλυση exit poll: Ισχυρή εντολή στη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ σε πίεση, ΠΑΣΟΚ ρυθμιστής, έκπληξη με Κωνσταντοπούλου

20:19 Αλλαγή πλεύσης στην υποδοχή του αποτελέσματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, με Γιώργο Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Νίκο Παππά να κάνουν λόγο για αποτέλεσμα κατώτερο των προσδοκιών και μια κακή βραδιά. Για πολυδιάσπαση της ψήφου λόγω απλής αναλογικής έκανε λόγο ο κ. Τζανακόπουλος.

20:12 37,5-41,5 για τη ΝΔ στο 100% των exit polls, 23,5-27,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ. 11,5-12,5 για το ΠΑΣΟΚ, 6,5-7,5% για το ΚΚΕ, 4,3-5,3% για την Ελληνική Λύση. Ενδεχόμενο ακόμα και για 8κομματική Βουλή με ΜέΡΑ25, Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη να βρίσκονται στο 2,5-3,5%.

20:06 Σε αυτή την πρώτη ενσωμάτωση, η Νέα Δημοκρατία έχει σαρωτική επικράτηση σε αρκετές περιφέρειες. Ενδεικτικό ότι στα Χανιά η ΝΔ είναι 20 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για διαστάσεις συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Δρυμιώτης. Στη Μεσσηνία 27 μονάδες μπροστά η ΝΔ, 26 μονάδες στη Μαγνησία. Συνολικά σε αυτή την αρχική ενσωμάτωση, η ΝΔ έχει τουλάχιστον double score σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τεράστια είναι η απώλεια του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο.

20:05 MARC: Στο 100% των exit poll η ΝΔ «αγγίζει» το 40% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 26%

19:56 Σύμφωνα με τον κ. Δρυμιώτη, υπάρχουν πραγματικά αποτελέσματα σε 59 περιφέρειες και τις κερδίζει όλες η Νέα Δημοκρατία πριν της Ροδόπης που κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

19:48 Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο εκπρόσωπός του κ. Πρωτούλης έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ για «προφανή» συνεργασία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, που αποκάλεσε ως πολύ κοντινά σε απόσταση και έδειξε τους κ. Ζαχαριάδη και κ. Χατζηδάκη που είναι στο πάνελ.

19:44 Διψήφιο το ποσοστό όσων αποφάσισαν σήμερα τι θα ψηφίσουν από αυτούς που τελικά ψήφισαν. Συνολικά, ψήφισαν πολύ λιγότεροι από το 2019, σύμφωνα με τον κ. Δρυμιώτη.

19:39 Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μάντζος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγόρησε για τυχοδιωκτισμό που «χάιδεψε» τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής.

19:38 Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξέφρασε τη γραμμή του κόμματος τόσο γύρω από το αποτέλεσμα των exit polls όσο και για το πώς θα κινηθεί το κόμμα στην επόμενη μέρα και παρέπεμψε στην τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε λίγες ώρες.

19:36 ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ είναι τα μοναδικά κόμματα που αύξησαν τα ποσοστά τους σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με τα exit polls.

19:33 Σε ένα συνολικά πανηγυρικό κλίμα κινούνται στο ΠΑΣΟΚ με το εύρος ποσοστών που δίνουν τα exit polls.

19:29 Για άρνηση για συμμετοχή στα exit polls από αρκετούς, έκανε λόγο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

19:23 «Τα exit polls δε συνιστούν αποτελέσματα. Δείχνουν τάσεις. Εκεί θα έλεγα ότι η γενική τάση είναι μια καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας και ότι οι πολίτες θέλουν να συνεχιστεί το έργο. Αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης έρχεται μαζί με ακόμα μια μεγαλύτερη ευθύνη», δήλωσε στο OPEN η Νίκη Κεραμέως. «Δεν έχουμε πραγματικά αποτελέσματα, θα έλεγα να τα περιμένουμε. Νομίζω ότι είναι αληθές πως μια μεγάλη μερίδα των πολιτών δε συμμετείχε στα exit polls», υποστήριξε η Έφη Αχτσιόγλου.

19:20 Πριν τις 21:00 θα υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα που θα δείχνει και την τελική πορεία των ποσοστών, σύμφωνα με ανακοίνωση από το ΥΠΕΣ.

19:17 «Καθαρή νίκη για τον κ. Μητσοτάκη» και «καθαρή ήττα για τον Αλέξη Τσίπρα», είπε ο Στέλιος Πέτσας στον ALPHA.

19:13 Για καθαρή νίκη και μεγάλη διαφορά κάνουν λόγο στα γραφεία της ΝΔ, στάση αναμονής έχουν στην Κουμουνδούρου χωρίς να σχολιάζουν τα exit polls, με τις εκτιμήσεις τους να θέλουν το ποσοστό τους πάνω από το 30%.

19:10 «Ακόμα κι αν πάρουμε το χειρότερο δυνατό ποσοστό για τη ΝΔ και το καλύτερο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εξακολουθεί να είναι ένα αποτέλεσμα όπως το είχαμε προβλέψει», δήλωσε ο κ. Βορίδης από την πλευρά της ΝΔ. «Φαίνεται να είναι σε μια απόσταση σημαντική με τον στόχο που είχαμε θέσει, αλλά θα περιμένουμε τα πραγματικά αποτελέσματα μετά τα exit polls», δήλωσε ο κ. Ζαχαριάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Με αισιοδοξία βλέπουμε το τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε ο κ. Μάντζος που έδειξε πανηγυρική διάθεση για το ότι το ΠΑΣΟΚ παίρνει, κατά τα φαινόμενα ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και έκανε λόγο για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ.

19:09 Διευθυντής MRB: «Πιθανή μια έκπληξη με βάση τα exit poll»

19:05 Τα ποσοστά αυτά, σε περίπτωση εξακομματικής βουλής φέρνει 125 έδρες στη Νέα Δημοκρατία, 89 στον ΣΥΡΙΖΑ, 36 στο ΠΑΣΟΚ, 23 στο ΚΚΕ, 15 στην Ελληνική Λύση και 12 στο ΜέΡΑ25.

19:00 Στην πρώτη εκτίμηση των exit polls διαγράφεται μια σαρωτική νίκη για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 36-40%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το ανώτερο του είναι το 29% και το κατώτερο το 25%. Δείτε αναλυτικά εδώ.

18:58 Έναν μικρό φόρο τιμής αποτίουν όλοι στα πάνελ στον Ηλία Νικολακόπουλο που πέθανε πριν από έναν χρόνο και ήταν ο εμπνευστής των exit polls.

18:56 Στο στούντιο του ΣΚΑΪ βρίσκεται ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη που τόνισε ότι δε γίνεται να αμφισβητείται η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων και έκανε λόγο για μια επιβεβαίωση των τάσεων που έδειξαν. Παράλληλα, εξήρε την παρέμβαση της κυβέρνησης για την δυνατότητα ψηφοφορίας στους Έλληνες του εξωτερικού.

18:50 Καθ’ οδόν για τα γραφεία της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέστησε υπομονή μέχρι τις 19:00

18:48 Στο στούντιο του ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη έλαβε έναν φάκελο με τα exit polls και έβγαλε ένα επιφώνημα «Ωωωχ» που είπε ότι ήταν στημένο και θα το έκανε πριν ανοίξει τον φάκελο. Αυτό που είχε ενδιαφέρον όμως, ήταν η δήλωση του κ. Δρυμιώτη, του έμπειρου δημοσκόπου, πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα φέρει πολιτικές αλλαγές στο δεύτερο κόμμα, ενώ το ποσοστό του πρώτου κόμματος θα αυξηθεί περαιτέρω στις εκλογές της 2ας Ιουλίου.

18:46 Πού θα παρακολουθήσουν τα αποτελέσματα οι πολιτικοί αρχηγοί

18:45 Εκλογές 2023: Πώς λειτουργεί το σύστημα της απλής αναλογικής και η διαδικασία κατανομής των εδρών

18:40 Εκλογές 2023: Συμμετοχή μεγαλύτερη του 2019 εκτιμά το ΥΠΕΣ – Στο 48,76% μέχρι τις 17:00