Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο κόμμα με εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης στη ΝΔ αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, απαντώντας σε σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Αρέσει δεν αρέσει στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, το δίλημμα αυτών των εκλογών είναι: παντοδύναμη ΝΔ ή αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών με ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το μόνο κόμμα με εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας».

Ακολούθως υποστηρίζει ότι «με δεδομένη την ενισχυμένη αναλογική, κάθε άλλη κατεύθυνση λειτουργεί αντικειμενικά προς όφελος της ΝΔ που επωφελείται από το κατακερματισμό του προοδευτικού κόσμου. Σε αυτό το δίλημμα οι προοδευτικοί πολίτες γνωρίζουν τι πρέπει να πράξουν».

Επιπλέον, εκτός από το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο στόχαστρό του και τον Άκη Σκέρτσο απαντώντας και στις δικές του τοποθετήσεις περί των τουλάχιστον άλλων δύο mea culpa που όφειλε να πει ο Τσίπρας εκτός από αυτό για την απλή αναλογική.

«Ο εκπρόσωπος του κόμματος που άφησε τη χώρα χρεοκοπημένη δυο φορές, που δε δίστασε να αντιταχθεί στο πατριωτικό καθήκον όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αναβάθμιζε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας με τη Συμφωνία των Πρεσπών και που ακόμη και σήμερα καλό είναι να είναι πιο ταπεινός στις εκφράσεις του» αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθως αναφέρεται στις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού: «Αντί να ζητά και τα ρέστα, οφείλει να απολογηθεί για την κατάρρευση του ΕΣΥ, για τα όσα κατήγγειλε με συγκεκριμένα παραδείγματα ο κ. Τσίπρας και για την κρυφή ατζέντα που αποκάλυψε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ κ. Πνευματικός για τη συρρίκνωση του ΕΣΥ και τη διαλογή ασθενών.

Η Ελλάδα του 2027 δεν μπορεί να είναι μια Ελλάδα που όποιος έχει χρήματα θα μπορεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια και οι υπόλοιποι θα παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους περιμένοντας το ΕΚΑΒ που διέλυσε ο κ. Μητσοτάκης».

Τσίπρας: «Ήταν ηχηρό το μήνυμα των εκλογών, το λάβαμε και αλλάζουμε εν κινήσει»

«Ήταν ηχηρό το μήνυμα των εκλογών και το λάβαμε και αλλάζουμε εν κινήσει», είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε την ιστορικά φορτισμένη πολιτική φράση «Mea culpa» που στην ελληνική πολιτική σκηνή έχει ταυτιστεί με την ομιλία του Ανδρέα Παπανδρέου στη Βουλή των Ελλήνων το 1988 για το Νταβός και το ραντεβού του τότε πρωθυπουργού με τον Τούρκο ομόλογό του Τουργκούτ Οζάλ αλλά αυτή τη φορά αναφέρθηκε στην απλή αναλογική. «Mea culpa» για την απλή αναλογική, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ

Στα πρώτα λεπτά της συνέντευξής του, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Ανδρουλάκης πανηγυρίζει λες και ήτανε πρώτο κόμμα επειδή πήρε τρεις μονάδες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ότι το κόμμα του θα παλέψει για την ανατροπή των συσχετισμών «μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και τονίζοντας ότι οι μόνες προτάσεις διακυβέρνησης είναι αυτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε κάθε περίπτωση», είπε, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να πετύχουμε ένα αποτέλεσμα που δεν θα αφήνει ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη την οποιαδήποτε δύναμη. Αυτό δεν είναι καλό για τη δημοκρατία».