Η νέα εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μόλις χθες, μετά τη συνάντηση που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ωστόσο ήδη ο νέος επικεφαλής της παράταξης προχωρά στις πρώτες αλλαγές δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόσωπα που τον στήριξαν.

Ο Κασσελάκης εμπιστεύεται τα καθήκοντα της νέας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος στη δημοσιογράφο Δώρα Αυγέρη, που έχει διατελέσει και βουλευτής, διευθυντής του πολιτικού του γραφείο αναλαμβάνει ο Μανώλης Καπνισάκης, ενώ διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Γιώργος Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, φαβορί για τη θέση της γραμματέως της ΚΟ θεωρείται η Θεοδώρα Τζάκρη που όχι μόνο υποστήριξε τον Κασσελάκη από την πρώτη στιγμή, αλλά βγήκε και μπροστά με εμφανίσεις στα media. Σε ό,τι αφορά στον Νίκο Παππά, αναμένεται να ακούσει το «ναι» στην πρόταση που ο ίδιος έχει καταθέσει να αναλάβει τον ρόλο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

Τι μένει για να συμπληρωθεί το παζλ; Πολλά, αλλά δύο κομμάτια έχουν ξεχωριστή σημασία. Το πρώτο αφορά στον ρόλο που θα δοθεί στον Παυλό Πολάκη. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έπαιξε κομβικό ρόλο στην εκλογή Κασσελάκη και θεωρείται βέβαιο ότι θα παίξει και κομβικό ρόλο στη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ. Μένει να δούμε αν το σημερινή ραντεβού των δύο θα δώσει οριστικές απαντήσεις.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο Κασσελάκης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει και γι αυτή θέση στο νέο σχήμα. Το πρώτο ερώτημα είναι αν αυτά ήταν λόγια του αέρα ή αν πραγματικά ο νέος πρόεδρος θέλει να αξιοποιήσει ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος. Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με την επιθυμία της ίδιας της Αχτσιόγλου. Έχοντας χάσει μια μάχη που μέχρι πριν έναν μήνα λογιζόταν ως κερδισμένη και με τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι λογικό να είναι πικραμένη. Θα προσπεράσει αυτή την πικρία ρωτά εύλογα ο απλός παρατηρητής που ανοίγοντας κι άλλο την κουβέντα αναρωτάται:

Τι θα κάνουν συνολικά τα στελέχη της Ομπρέλας στην νέα εποχή που ξημέρωσε;