Η σημερινή του παρέμβαση σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, έθεσε πέντε ερωτήματα προς απάντηση.

Η καθυστέρηση των έργων εκσυγχρονισμού που είχαν συμφωνηθεί από το 2019. Οι επενδύσεις που δεν έγιναν από την ιταλική εταιρεία (Hellenic Train) στην τηλεματική και στην τηλεδιοίκηση. Η αρχική σύμβαση με την ιταλική εταιρεία, που κατατέθηκε στη Βουλή, στην οποία υπήρχαν υποσχέσεις για επενδύσεις, οι οποίες έπειτα εξαφανίστηκαν, ώστε να μπορεί να πάρει το έργο σε απευθείας ανάθεση βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Ακόμα, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο οργανόγραμμα του ΟΣΕ, το 2011 προβλέπονταν 2.800 θέσεις εργασίας και σήμερα απασχολούνται μόνο 730 άτομα. Η επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης στον Κώστα Καραμανλή, τον Οκτώβριο του 2021, για περίπου 10 εκτροχιασμούς, που δεν έλαβε καμία απάντηση.

Φωτογραφία κειμένου: SOOC | Konstantinos Tsakalidis