Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, όσο ήταν πρωθυπουργός, Νίκος Καρανίκας, στηρίζει τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στη σύγκρουσή του με τον Αντώνη Κανάκη, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (07/03).

Έτσι, λοιπόν, ο Νίκος Καρανίκας μετά τη σύγκρουση Άδωνη Γεωργιάδη – Αντώνη Κανάκη, που αφορμή είχε τον Άρη Πορτοσάλτε, πήρε θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την εκπομπή «Ράδιο αρβύλα» χωρίς φυσικά να αναφέρει πουθενά τον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη εκπομπή αργά ή γρήγορα θα επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.!

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Καρανίκας έγραψε: «Σταματήστε να κάνετε διαφήμιση μια εκπομπή που – έτυχε στην γενική κατακραυγή για να μη βρεθεί εκτός κλίματος ή γιατί πράγματι συμπονάει- αποφάσισε να πει κάτι όχι καλό για τον Μητσοτάκη και την ΝΔ. Το επόμενο που θα ειπωθεί από δαύτους είναι ότι όλοι φταίνε και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο χειρότερος.Σταματήστε να ενθουσιάζεστε και να συγκινείστε έτσι εύκολα, γιατί φανερώνει ότι δεν υπάρχει πολιτικό κριτήριο στα δύσκολα».

Μαζί σε εγκαίνια μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Νίκος Καρανίκας εγκαινίασαν, πρόσφατα, μαζί την πρώτη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα και αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις. 

Από τη μία, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε μετανιωμένος για την πρώτη του αντίδραση στο ζήτημα της φαρμακευτικής κάνναβης, από την άλλη ο Νίκος Καρανίκας τον χαρακτήρισε «παρεξηγημένο» υπουργό. 

Ο υπουργός Ανάπτυξης και ο σύμβουλος του Μαξίμου επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα παρέστησαν στα εγκαίνια της πρώτης μονάδας φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, της Tikun Olam, στην Κόρινθο. 

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πρωτοπόρος ο Νίκος Καρανίκας σε αυτή την ιστορία»

Στην ομιλία του, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρώτη αντίδραση που είχε για το θέμα της φαρμακευτικής κάνναβης και δήλωσε μετανιωμένος, ενώ αναγνώρισε ως «πρωτοπόρο» στην υπόθεση αυτή τον Νίκο Καρανίκα. 

Ήταν σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ- που τότε ήταν στην αντιπολίτευση- κλήθηκε να πάρει θέση για το θέμα. «Με ρώτησαν για έναν σύμβουλο τότε πρωθυπουργού, τον κ. Καρανίκα, ο οποίος είχε εισηγηθεί να γίνει το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση, την παραγωγή και εμπορία της φαρμακευτικής κάνναβης και είχα πει μία από τις συνηθισμένες μου τηλεοπτικές εξυπνάδες εύκολη στην τηλεόραση. Συγκεκριμένα θυμάμαι είχα πει “η πρώτη επένδυση που σκέφθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μπάφος” και είχε γίνει πραγματικά χαμός, είχε πάρει μεγάλη έκταση», υπενθύμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Θέλω να είμαι ειλικρινής, σπανίως έχω μετανιώσει τόσο πολύ για μία ατάκα που έχω πει στην τηλεόραση, όχι τόσο για τη φαρμακευτική κάνναβη, όσο για το Νίκο Καρανίκα. Διότι πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα να τιμούμε αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο, ασχέτως κομμάτων και προσωπικών σχέσεων», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Θέλω λοιπόν να αναγνωρίσω δημόσια στον κύριο Νίκο Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ, τον φίλο του Αλέξη Τσίπρα, ότι ήταν ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία». 

Νίκος Καρανίκας: «Παρεξηγημένος υπουργός ο Γεωργιάδης»

Στα εγκαίνια πήρε τον λόγο και ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος χαρακτήρισε «παρεξηγημένο υπουργό» τον Άδωνι Γεωργιάδη. 

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, καθότι βλέπω ότι μια ιδέα γίνεται πράξη. Μιλάμε για ένα παρεξηγημένο φυτό, την κάνναβη, το οποίο το έχει αναλάβει να το προχωρήσει ένας παρεξηγημένος υπουργός, ο κ. Άδωνις και αυτή τη στιγμή μιλάω εγώ που είμαι επίσης παρεξηγημένος από πολύ κόσμο», ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας: «Ελπίζω η πορεία να ξεπεράσει όλα αυτά τα οποία δημιουργούν προβλήματα και αυτά είναι η άγνοια και ο φόβος».