Το βιογραφικό που διαθέτει ο Στέφανος Κασσελάκης και το γεγονός ότι τώρα πραγματοποιεί τα πρώτα του βήματα στην κεντρική πολιτική σκηνή βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τα διεθνή ΜΜΕ, που ασχολήθηκαν εκτενώς με την εκλογή νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το αουτσάιντερ, Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει την κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», γράφει ο Guardian, που αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ο Κασσελάκης, ο οποίος φέρεται να μην είχε δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, μετακόμισε στην Αθήνα μόλις πριν από λίγους μήνες με τον Αμερικανό σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπεθ».

Επιπλέον, το βρετανικό μέσο υπενθυμίζει τη θέση που είχε εκφράσει ο Στέφανος Κασσελάκης και αναφέρει ότι «αν το κόμμα θέλει να επιστρέψει στην εξουσία, θα πρέπει “να αντιγράψει το αμερικανικό πρότυπο των Δημοκρατικών το συντομότερο δυνατό”».

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρει πως «ο ορμητικός 35χρονος απέδειξε ότι κατέχει τους κώδικες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επωφελήθηκε από τη γοητεία που ασκεί στα ελληνικά ΜΜΕ».

Το Euractiv σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «ένας «ξένος» αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ κλονίζοντας το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας».

Το πρακτορείο Reuters έγραψε για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη: «Ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος της πολιτικής εξελέγη ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ελπίζει σε μια επάνοδο μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές».

Επίσης, το πρακτορείο Bloomberg εστίασε στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θήτευσε στη Goldman Sachs.