Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα σχολιάστηκε και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, από τις Βρυξέλλες, ενώ στη ΝΔ ακολουθώντας το μοτίβο των δηλώσεων του πρωθυπουργού σημείωναν πως «Χάνεις φεύγεις, κερδίζει μένεις»…

Η φράση αυτή χρησιμοποιήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μία αποστροφή του λόγου του, σε συνάντηση που είχε λίγο πριν από τις εκλογές του Μαΐου με τον τότε Δήμαρχο Τρικάλων και νυν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνσηςη, Δ. Παπαστεργίου.

Τσίπρας

Ωστόσο στη ΝΔ, χαρακτηρίζουν ως αναμενόμενη την αποχώρηση – παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά από 6 συνεχείς εκλογικές ήττες, συνυπολογίζοντας και τις περιερφειακές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές.

«Συνήθως όλοι όσοι παραιτούνται πιστεύουν κάτι τέτοιο, για να αντιληφθούν αργότερα το «ουδείς αναντικατάστατος». Μάλλον αυτό θα γίνει και εδώ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είναι μεγάλο κέρδος για την χώρα μας ο όποιος ή όποια διάδοχος του, να ξέρει ότι η τοξικότητα και οι ύβρεις δεν σε πάνε μακριά», σχολίασε, παράλληλα, χθες το βράδυ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μέσω Facebook.

Στο κυβερνητικό επιτελείο αντιλαμβάνονται πλέον ότι είναι αντιμέτωποι κατά βάση με τον εαυτό τους και με το ύψος του πήχη που οι ίδιοι θέτουν. Αυτή είναι ίσως και μια μεγαλύτερη πρόκληση, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος από τους πολίτες, όσο και αν αυτή την ώρα δείχνει να απουσιάζει μια στιβαρή πολιτική εναλλακτική. Ο κ. Μητσοτάκης, συνεπώς, τις επόμενες μέρες και με το βλέμμα στις προγραμματικές δηλώσεις της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκπέμψει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα εφησυχάσει, τουναντίον θα επιταχύνει τον βηματισμό της ιδίως στα θέματα της καθημερινότητας και της οικονομίας που «καίνε» τους πολίτες. Στόχος, φυσικά, η παράταση της περιόδου απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ.