Χαμπάρι δεν πήραν στον Άρειο Πάγο;

Ανοίγει μια μεγάλη κουβέντα για τους Σπαρτιάτες, το νεοπαγές τούτο κόμμα που κατέρχεται υποψήφιο στις προσεχείς εκλογές, τον Ηλία Κασιδιάρη μα και τον Άρειο Πάγο. Οι δικαστικοί άρχοντες δεν κατανόησαν πως πίσω από τους… Λακεδαιμόνιους κρύβεται η μισή, και βάλε, Χρυσή Αυγή;

Η εφημερίδα «Κόντρα» εντόπισε, όχι έναν ή δύο, αλλά επτά υποψήφιους των Σπαρτιατών που ήταν στη λίστα με τα στελέχη που είχε δημοσιεύσει παλαιότερα η οργάνωση του Κασιδιάρη: Πέτρος Δημητριάδης (Β’ Θεσσαλονίκη), Νικόλαος Κέκης (Καβάλα), Γεώργιος Διαμάντης (Κιλκίς), Κωνσταντίνος Βενετσάνος (Κορινθία), Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος (Μεσσηνία), Τζένη Ντάσιου (Φθιώτιδα), Ευστράτιος Πρίγκας (Χαλκιδική). Πώς το βρήκαν σε μια εφημερίδα με μια απλή έρευνα και δεν το πήραν πρέφα στον Άρειο Πάγο;

Με δηλώσεις του ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης καλεί τους οπαδούς του να ψηφίσουν την εν λόγω οργάνωση ονόματι Σπαρτιάτες του Βασίλη Στίγκα. Ένα κόμμα που δεν κατέβηκε καν στις εκλογές του Μαΐου αλλά σε μερικά γκάλοπ πιάνει πλέον το 1% με 1,2%.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως εκείνο το σχεδόν 5% που είχαν κάποτε οι Ελληνες, το κόμμα Κασιδιάρη, εξανεμίστηκε προς σε όμορους συνδυασμούς: προς στο ακροδεξιό κόμμα των χριστιανοταλιμπάν της Νίκης αλλά και προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Φυσικά και είχαν ενημερωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως για τη Ροδόπη…

Σε μείζον θέμα έχει αναχθεί πλέον για το στην Κουμουνδούρου είχαν, ή όχι, ενημερωθεί (από τη ΝΔ, από την κυβέρνηση, από την πολιτεία γενικότερα) πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου αναφορικά με τους υποψηφίους του, ειδικά τον Φερχάτ Οζγιούρ στη Ροδόπη. Ενώ η Πόπη Τσαπανίδου διέψευσε τον Ακη Σκέρτσο, ότι είχαν ενημερώσει μια φορά πριν και μια φορά μετά τις εκλογές, επιβεβαίωσε τον Σκέρτσο ο Γιάννης Μουζάλας. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο κανάλι Kontra, επιβεβαίωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε πριν από τις εκλογές αλλά «δεν δώσαμε σημασία λόγω της άποψης που έχουμε για την ΕΥΠ», άποψη που εξέφρασε ανοιχτά ο Γιώργος Τσίπρας λέγοντας ότι «έχει λειτουργήσει ως εγκληματική οργάνωση».

Δηλαδή στον ΣΥΡΙΖΑ είδαν έγγραφο από την ΕΥΠ και το αγνόησαν; Ναι, ακριβώς αυτό.

Προσθέστε και την αποκάλυψη του πρώην διπλωματικού συμβούλου του Τσίπρα, Γιώργου Αϋφαντή πως το 2014 η υποψήφια Σαμπιχά Σουλεϊμάν αποσύρθηκε με παρέμβαση της τουρκικής πρεσβείας και ιδού πώς το ένα χέρι νίβει το άλλο.

Και όχι, δεν μπορεί κανένας πλέον να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε. Δείτε το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Εστία» ένα χρόνο πριν. Στις 22 Μαΐου 2022…

Ιερά Σύνοδος

Επιτελική ομάδα στη Χαριλάου Τρικούπη

Να οργανώσει ακόμα περισσότερο το κόμμα επιχειρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά το θετικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε μια νέα ομάδα που επιχειρεί σε καθημερινή βάση να χαράσσει πολιτική και επικοινωνία.

Σε αυτή συμμετέχουν, πλην των δύο νέων του Επικρατείας (Παναγιώτη Δουδωνή και Δημήτρη Μάντζου), ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου Στεφανία Μουρελάτου και αρκετοί από το… παλιό και ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ: ο Πέτρος Ευθυμίου, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

Υπουργοποιήσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ακούγεται για το υπουργείο Παιδείας από το οποίο θα φύγει η Νίκη Κεραμέως που πιθανολογείται ότι μπορεί να προταθεί για Πρόεδρος της Βουλής.

Και έχουν… κλειδώσει τέσσερα συν ένα γυναικεία ονόματα για τη νέα κυβέρνηση, με τον Μητσοτάκη να εκτιμά και την προσφορά τους στην προηγούμενη 4ετία μα και το πώς τα πήγαν σε σταυρούς στις κάλπες του Μαΐου. «Ακλόνητες» θεωρούνται η Λίνα Μενδώνη, η ανεβασμένη Ελενα Ράπτη, η πρώτη σε σταυρούς στην Ανατολική Αττική Σοφία Ζαχαράκη, η Νίκη Κεραμέως την οποία εμπιστεύεται σε υπέρμετρο βαθμό ο πρωθυπουργός αλλά και η Ειρήνη Αγαπηδάκη, πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Η έκπληξη, μαθαίνω, έρχεται από πλευράς Αννας Διαμαντοπούλου. Νεότερα, προσεχώες…

Η Ιερά Σύνοδος για τους χριστιανοταλιμπάν της Νίκης

Αναμένεται, ίσως και σήμερα, από την ελληνική εκκλησία μια ακόμη επίσημη τοποθέτηση-άδειασμα προς τη Νίκη. Άργησαν πολύ βέβαια – ίσως επειδή τους συνέφερε.

Ύστερα από τη συζήτηση και τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου για την προσπάθεια επηρεασμού των ιερέων, των πιστών και των ιεραρχών προς μία συγκεκριμένη κομματική κατεύθυνση, αναμένεται ανακοινωθέν από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο. Υπενθυμίζεται πως και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τις πρώτες εκλογές, είχε προχωρήσει σε δήλωση για την προσπάθεια εμπλοκής της εκκλησίας στα πολιτικά. Τώρα, πριν την κάλπη της 25ης Ιουνίου, θέτει το θέμα στο συλλογικό όργανο της εκκλησίας, την Ιερά Σύνοδο.

Οι συνοδικοί μητροπολίτες αναμένεται να υιοθετήσουν και να επιδοκιμάσουν την οργισμένη αυτή δήλωση του αρχιεπισκόπου, να βάλουν και οι ίδιοι έναν φραγμό στη «χυδαία απόπειρα επηρεασμού της εκκλησίας για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και αλλότριων σκοπών- ενώ ο Αρχιεπίσκοπος είχε κάνει λόγο και για «παραχαράκτες της πίστης».

Καταγγελία για σεξιστικό παραλήρημα από τον εκλεκτό της Κωνσταντοπούλου

Σε σεξιστικό παραλήρημα προέβη, σύμφωνα με καταγγελίες, ο εκλεκτός της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον νομό Μαγνησίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, αναφορικά με τις γυναίκες που ψηφίζουν… γυναίκες στις εκλογές. Κληθείς σε εκπομπή του τοπικού καναλιού Astra TV να σχολιάσει την επιλογή της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας να αλλάξει τη σειρά των ονομάτων στις λίστες των ψηφοδελτίων (και παράλληλα να μη σεβαστεί τους σταυρούς που έλαβε η κάθε υποψήφια), δήλωσε ότι «οι γυναίκες ψηφοφόροι, μη γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, βάζουν τον σταυρό πρώτα στις γυναίκες που το όνομά τους είναι ψηλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα». Εξ ου και, ως προσέθεσε, «οι γυναίκες υποψήφιες με την Πλεύση Ελευθερίας τυχαία πήραν προβάδισμα».

Οι δηλώσεις Πατσιαντά προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ο οποίος αναφέρει ότι: «παρότι η τοπική κοινωνία τον εξέλεξε στην τρίτη θέση, προέβη σε ένα ακραίο σεξιστικό παραλήρημα».

Backdoorιές

  • Το νήμα που φέρεται να συνδέει το κόμμα Νίκη με την Ιερά Μονή Φιλοθέου του Αγίου Όρους οδηγεί στην οδό Μακένζι Κινγκ 12, όπου στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ιδιοκτήτης του κτιρίου φέρεται να είναι η αγιορείτικη μονή.
  • Ποντάρει πολύ στον Νίκο Χαρδαλιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν είναι τυχαία η επαναδραστηριοποίησή του προεκλογικά, μετέχοντας και σε περιοδείες. Αναμένεται πώς όμως θα τον εκμεταλλευτεί στην επόμενη μέρα – και στη νέα κυβέρνηση.
  • Οι «γαλάζιες» περιοδείες στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης θα συνεχιστούν διότι από ΝΔ θέλουν να στείλουν το μήνυμα πως δεν θα ανεχθούν την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου σε μια εσωτερική πολιτική διαδικασία όπως είναι οι εθνικές εκλογές. Πιθανότατα θα βρεθεί από βδομάδα στην Κομοτηνή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και θα δώσει ένα επιπλέον βάρος στην περιοδεία.
  • Τα χθεσινά νέα ήταν ευχάριστα από το «Documento» (όπως θα ήταν ευχάριστα για οποιαδήποτε εφημερίδα): το έντυπο συνεχίζει κανονικά και δεν σταματάει η έκδοσή του.

Δια την υπογραφήν, Back door
E-mail: backdoorintro@gmail.com