Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην εκπομπή Roast Cast του γνωστού YouTuber, Κώστα Μαλιάτση αναφέρθηκε στις viral στιγμές του με φόντο τις ατάκες που κυκλοφορούν στο ελληνικό διαδίκτυο ενώ θέλοντας να κάνει χιούμορ αποκάλεσε «γκαντέμη» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στο ποίημα με τα ραπανάκια και τα μαρούλια, ο κ. Κουτσούμπας εξήγησε ότι «τσακώνονταν Μητσοτάκης και Τσίπρας, εντωμεταξύ το θέμα της συζήτησης ήταν άλλο, ε και ανέβηκα και εγώ στο βήμα και τους είπα με αραμπάδες και καρούλια κ.λπ.».

Ακολούθως κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στο Tik Tok, είπε ότι «τους βάζουν οι επικοινωνιολόγοι τους» και όσον αφορά τις δικές του ατάκες, είπε ότι είναι ατόφιος και ότι όσα λέει τα ανεβάζουν στο ίντερνετ.

Σχετικά με την έκπληξη που έκανε σε ένα παιδί πηγαίνοντάς του τούρτα για τα γενέθλιά του μαζί με την παρέα του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ διηγήθηκε όλη την ιστορία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν τα ήξερα τα παιδιά. Δεν τους είχα δει καν, γιατί εμείς ήμασταν σε άλλο σημείο της ταβέρνας.

Ήρθαν οι φίλοι του, μου είπαν ότι είναι μεγάλος φαν, ανάψαμε τα κεράκια και του την πήγαμε. Ο άλλος έμεινε “παγωτό”. Έπεσε γέλιο», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας και αναφέρθηκε και στην απορία που είχε ένας άλλος πελάτης της ταβέρνας που τον είδε με την τούρτα, τον οποίο άκουσε να λέει: «Ρε συ, αυτός με τον Κουτσούμπα δεν μοιάζει;», για να του απαντήσει ο φίλος του «ναι ρε μ@λ@κ@, ο Κουτσούμπας είναι».

«Το γέλιο και η σάτιρα, το να έχεις χιούμορ, είναι στοιχείο της πολιτικής. Η πολιτική δεν είναι κάτι στεγνό, να κάθεσαι και να απαγγέλλεις μια ατάκα, έναν ρόλο που έχει μάθει. Η πολιτική δεν είναι ηθοποιία ή θέατρο. Η πολιτική είναι η ζωή, εκπροσωπείς αυτόν που σε εκλέγει για να υπηρετήσεις τα δικά του συμφέροντα ή προσωπικά συμφέροντα, αν θέλεις, ακόμα χειρότερα. Μέσα είναι και το γέλιο και ο χαβαλές», συμπλήρωσε σε άλλο σημείο ο γ.γ του ΚΚΕ.

«Έκανε μεγάλη ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάρα πολλή μεγάλη ζημιά» στην Αριστερά, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Έσπειρε απογοήτευση στον κόσμο, έλεγε πράγματα που ήξερε ότι δεν γινόντουσαν, γιατί αν το ήξερε τότε είναι ανίκανοι να προβλέπουν καταστάσεις. Υποκρίθηκε για να πάρει την εξουσία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο», συνέχισε.

«Αυτό δεν μπορεί να το συγχωρήσει ο άλλος και καλά θα κάνει, ιδιαίτερα η νεολαία. Δεν θα πρέπει να συγχωρεί τους πολιτικούς που λένε ψέματα», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. «Η αλήθεια είναι βασικό κριτήριο για να επιλέξεις έναν πολιτικό», υποστήριξε ακόμη.

«Την μεγαλύτερη ικανοποίηση που ένιωσα στη ζωή μου, ήταν όταν την άλλη μέρα (σ.σ. από το δημοψήφισμα του 2015) με βρήκε ένας νέος άνθρωπος στο δρόμο και μου είπε “ρε Κουτσούμπα, σε χαίρομαι γιατί δεν ένιωσα μ@λ@κ@ς την άλλη ημέρα που μου είπες τι να κάνω”», σχολίασε επίσης.

Αναφερόμενος στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιουνίου εμφανίστηκε σίγουρος για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ανέφερε ότι «σημασία έχει πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ». Τέλος απαντώντας στο σχόλιο του Κώστα Μαλιάτση «μην πέσει κανένας κομήτης την επόμενη 4ετία», είπε με χιούμορ πως «είναι και γκαντέμης ο άλλος».