🗳️ Κακά τα ψέματα, τυχόν «κάθοδος» του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές θα αλλάξει άρδην τις κοινοβουλευτικές ισορροπίες. Δημοσκοπήσεις δίνουν το ακροδεξιό του μόρφωμα αρκετά πάνω από το όριο του 3% για την είσοδο στη νέα Βουλή, ένα (παράδειγμα) 3,5% θα έδινε ακόμη και 15 βουλευτές. Κυκλοφορεί πάντως το σενάριο ότι το να βγει «μπροστάντζα» το κόμμα ΕΑΝ του τέως αρεοπαγίτη Αναντάσιου Κανελλόπουλου, έχει «καεί».

🔥 Προς τι… η φωτιά; Διότι από τις πρώτες κινήσεις Κανελλόπουλου ήταν να απομακρύνει τους υποψηφίους από το κόμμα Κασιδιάρη, ακόμη κι αυτούς που είχαν παλαιότερα σχέση με τη Χρυσή Αυγή ενώ έκανε συνάντηση με τον Νίκο Νικολόπουλο (ο οποίος διέψευσε ότι αφορούσε σε συνεργασία τους). Προσεχώς, λένε, θα έχει συναντήσεις με πρώην στελέχη του Πάνου Καμμένου και του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ό,τι περίσσεψε θέλει να το εκμεταλλευτεί.

🔢 Σε κάθε περίπτωση, δεν αφορά μόνο στην είσοδό του ή όχι στη Βουλή και πόσους βουλευτές θα εκλέξει όποιο κόμμα τέλος πάντως κατέλθει υποψήφιο, μα και το ότι δεν θα μπαίνει στην καταμέτρηση ως εκτός Βουλής κόμμα – κάτι που θα κρίνει εν πολλοίς τυχόν αυτοδυναμία. Διότι ανεβαίνει το ποσοστό για την αυτοδυναμία. Όσο μεγαλύτερο ποσοστό μένει εκτός, τόσο μικραίνει το ζητούμενο όριο αυτοδυναμίας.

📺 Απόνερα του θα γίνει / δεν θα γίνει debate το νέο αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει ποια παρουσιάστρια θα του πάρει συνέντευξη – ως είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κω. Η αναφορά «ακούμπησε» στις φήμες (και μόνο) περί άρνησης Μητσοτάκη να δώσει συνέντευξη στη Ράνια Τζίμα όταν (και αν…) εμφανιστεί στο Mega αλλά προτιμά την Κατερίνα Παναγοπούλου.

⁉️ Αλήθεια, ο ίδιος ο Τσίπρας δεν επιλέγει σε ποιους δημοσιογράφους θα μιλήσει; Το γραφείο του κ. Τσίπρα δεν είναι αυτό που καλεί τα κανάλια και ζητάει συνεντεύξεις, ανάλογα τις ανάγκες της επικαιρότητας; Δεν θα το διαψεύσουν, μην ανησυχείτε. Επίσης, σε όλη την ιστορία των ελληνικών debates τα ίδια τα κόμματα δεν επέλεγαν τους παριστάμενους δημοσιογράφους σε μια διαδικασία που θυμίζει την επιλογή ενόρκων σε αμερικάνικα δικαστήρια;

🗣️ Ειρήσθω εν παρόδω, από τις πλέον έγκυρες πηγές της στήλης μου μετέφερε πως ο Τσίπρας έχει δεχθεί σκληρές εισηγήσεις (strongly suggested, επί λέξη) να κρατήσει αποστάσεις από τον Γιάνη Βαρουφάκη για τις «Δήμητρες» και τους «Οδυσσέες» που αμολά, ως κλασικός ρωποπερπερήθρας. Θα το κάνει; Άγνωστο.

🪃 Το άλλο που έκανε όμως, ήτοι να τα βάλει με τις δημοσκοπικές, του γύρισε ήδη μπούμερανγκ. Μα καλά, τόσους σοφούς έχει στο περιβάλλον του ο πρόεδρος, δεν βρέθηκε ένας να του υποδείξει το λάθος που ακόμη κι ένα ανήλικο θα καταλάβαινε;

🩺 Ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλά σήμερα σε εκδήλωση με υγειονομικούς στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την υγεία και το ΕΣΥ. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στην κατάργηση του άρθρου 10 του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση και το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ (υπό προϋποθέσεις) να μπορούν να ασκούν και έργο στον ιδιωτικό τομέα, κάνοντας λόγο για απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα του εθνικού συστήματος υγείας.

📺 Την Πέμπτη, ο Ανδρουλάκης θα παραστεί στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών, όπου θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη στη Μαρία Σαράφογλου (του ΑΝΤ1), ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει μια ακόμη δράση στην Αθήνα. Το Σαββατοκύριακο θα περιοδεύσει σε Ξάνθη και Ροδόπη.

👼 Αληθεύει πως ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε στοχεύσει κυρίως στον Αντώνη Μυλωνάκη και τους άλλους δύο απλά τους πήρε… η μπόρα; Αληθεύει πως τουλάχιστον δέκα, εν Αττικής, στελέχη της Ελληνικής Λύσης έχουν εκνευριστεί τόσο με τον έμπορα των επιστολών του Ιησού που ετοιμάζουν δική τους (επιστολή, όχι πώληση) και αποχώρηση;

⤵️ Σκληρή αναμένεται να είναι η μάχη του σταυρού στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης για τη ΝΔ. Η απουσία έξι υποψηφίων σε σχέση με το 2019 (Νίκος Ταχιάος, Δημήτρης Σταμάτης, Δημήτρης Γαλαμάτης, Σύνθια Σάπικα, Βίκυ Νάκου και Νιόβη Παυλίδου), ακόμη και αυτή της Αφροδίτης Λατινοπούλου που είχε 5.297 ψήφους, μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις.

🤝 Case study από το Άργος ενόψει αυτοδιοικητικών. Υπάρχουν τρεις δεξιές παρατάξεις υποψήφιες: του νυν δημάρχου (και διεγραμμένου από τη ΝΔ, καθότι ακραίος) Δημήτρη Καμπόσου, το εκ των αποστατών από την κυβερνώσα τον δήμο παράταξη Παναγιώτη Παπαϊωάννου και του τέως αντιπεριφειάρχη Πελοποννήσου Γιάννη Μαλτέζου. Οι τοπικές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ήταν υπό διάλυση με αποτέλεσμα μέλη αυτών αλλά και πολίτες να συνασπιστούν, να δημιουργήσουν πολυκομματική παράταξη, να αναδείξουν επικεφαλής με εσωτερική ψηφοφορία (τον Πέτρο Θωμόπουλο, γιο παλιού ντόπιου πολιτικού) και να ζητούν εντολή. Είδατε πόσο εύκολο είναι δίχως γραμμές από τα κεντρικά των κομμάτων;


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com