🔥 Έχει μπόλικο θράσος τελικά η Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη. Εκτός από την ιδιότητα της «μαμάς Στεφανίδη» είναι και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια βουλεύτρια, πλέον. Και επειδή η μνήμη μας προς ώρας δεν είναι κακή, ήταν η ίδια που στις φωτιές στην Αττική είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, και μόνο, για την καταστροφή. Και πώς έβγαινε τότε στα κανάλια; Μα με την ιδιότητα της «μαμάς Στεφανίδη» – όχι με την κομματική της. Εύγε, εκ νέου, στην Κουμουνδούρου. Πού πάτε και τα βρίσκετε τέτοια φυντάνια;

✈️ Για να τα λέμε όλα. Κυρίως αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, μα και όλα τα κόμματα. Όταν η Στεφανίδη στοχοποιεί τη γυναίκα που κατήγγειλε τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενη ό,τι πιο ρυπαρό υπάρχει στον ελληνικό Τύπο, ή όταν μια άλλη, η Αναστασία Γαϊταρτζή, βλέπει «στημένο» το γεγονός, είναι δυνατόν να παραμένουν μέλη του κόμματος; Είναι δυνατόν; Στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και οι δύο θα ήταν ήδη υπάλληλοι διοδίων. Στον Έβρο. Και σε βραδινή βάρδια.

💣 Μιας και ο λόγος για φιντάνια, να ‘σου και ο Στέλιος Κούλογλου; ΟΚ, είναι γνωστό πως οι «γέφυρες» του Ευρωβουλευτή με την Κουμουνδούρου έχουν προ πολλού κοπεί. Αυτό όμως, από το να εμφανιστεί σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή δίχως καμία πρότερη συνεννόηση με το κόμμα και να αποκαλύψει τι ο Δημήτρης Παπαδημούλης όχι μόνο είχε ακούσει τις περίεργες φήμες για τον Αλέξη Γεωργούλη, αλλά τού είχε ζητήσει και εξηγήσεις κιόλας, πάει πολύ. Η πρωτοβουλία Κούλογλου αφαίρεσε από τον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα να παρουσιάσει ένα συγκροτημένο αφήγημα αναφορικά με το θέμα Γεωργούλη.

🤡 Κερασάκι στη συριζαϊκή τούρτα, το άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα, μέσα σε λίγες ώρες, από Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιάννη Δραγασάκη. Όχι όποιους και όποιους δηλαδή. «Μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα, άλλο να είναι 150 βουλευτές, άλλο 151, άλλο 153» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τη διερευνητική εντολή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα διερευνήσει την περίπτωση να υπάρξει κυβέρνηση. Δεν θα μείνουμε αδρανείς» είπε ο Δραγασάκης. Αμφότεροι ενάντια στον αρχηγό τους, που εδώ και καιρό είχε πει ότι δεν θα μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε «κυβέρνηση ηττημένων», ήτοι αν είναι δεύτερο κόμμα.

🗞️ Όσο για το… βαθύ λαρύγγι της υπόθεσης Γεωργούλη; Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μέσω Twitter, κατηγόρησε την Αρετή Αθανασίου, ότι έδωσε στη δημοσιότητα (επίσης μέσω «τιτιβίσματος») το όνομα της καταγγέλλουσας Ελένης Χρονοπούλου – και μετά έσβησε το ποστάρισμα. Η Αθανασίου το διέψευσε, απάντηση ότι την είδηση έδωσε πρώτος ο ιστότοπος newsbomb.gr και ότι η ίδια δεν είναι κομματικοποιημένη με τον ΣΥΡΙΖΑ – αν και οι αναρτήσεις της, άλλο δείχνουν…

🫂 Δύο ήθελε, μία του βγαίνει τελικά. Το προεκλογικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει πολλά χρονικά περιθώρια για εμφανίσεις και εντέλει στη Θεσσαλονίκη θα γίνει μία – και μεγάλη: στις 17 Μαΐου., για την οποία θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση. Θα είναι η προτελευταία πολιτική ομιλία του πρωθυπουργού στο δρόμο προς την κάλπη, με την τελευταία να είναι εκείνη των Αθηνών.

🇹🇷 Αληθεύει ότι για το θέμα του Turkaegean και της ολοσέλιδης διαφημιστικής καταχώρησης σε κοτζάμ «Monde» καλούν (από το υπουργείο Εξωτερικών) τον γνωστό ιστορικό Ντέιβιντ Αμπουλάφια του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ ώστε να τους βοηθήσει νομικά; For the record, ο Αμπουλάφια είναι ίσως ο μεγαλύτερος πολέμιος της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα…

☘️ Το σήμα κατατεθέν του επινείου της πρωτεύουσας και μια φανέλα του Ολυμπιακού με τον αριθμό 10 στην πλάτη δώρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ο Γιάννης Μώραλης στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν. Η φανέλα, όπως του διευκρίνισε, προορίζονταν όμως για τον… υιό Ανδρουλάκη ο οποίος, σε αντίθεση με τον πατέρα του, τρέφει φιλοολυμπιακά αισθήματα. «∆εν μπορώ να τον αλλάξω με τίποτα και να τον κάνω βάζελο!», εκμυστηρεύτηκε τον… πόνο του ο «πράσινος» αρχηγός στον δήμαρχο Πειραιά!

🔵 «Γαλάζιος» εμφύλιος προέκυψε στη Λέσβο με το προεκλογικό σποτάκι του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιογράφου και συμβούλου του Μαξίμου επί θεμάτων Λατινικής Αμερικής, Ιάσωνα Πιπίνη. Στο σποτάκι πρωταγωνιστεί ο Ρένος Χαραλαμπίδης σε ρόλο παλαιού τύπου κομματάρχη και τον ίδιο στον ρόλο του αδέκαστου που θα πολεμήσει αυτό το σύστημα. Ωστόσο ο νυν βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου «είδε» τον εαυτό του στον ρόλο του Ρένου, θεωρώντας ότι ο Πιπίνης τον φωτογραφίζει. Και έγινε έξω φρενών… Απολαύστε το!

🔪 Α, όλα κι όλα. Μπορεί να θέλει να ανατινάξει το τραπεζικό σύστημα, αλλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που εδώ και καιρό έκανε ανοιχτή πρόσκληση για προεκλογική κουβέντα περί σύγκλισης και κομματικών συνεργασιών. Και, μαντέψτε: κανείς δεν απάντησε στο ΜέΡΑ25. Κι αφού τον αγνόησαν, είπε κι άλλη ατάκα: «Να μου κοπεί το χέρι από τον ώμο αν συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση τέτοιου τύπου (σ.σ. ΣΥΡΙΖΑ).

🤡 Καιρό είχε να απασχολήσει τη στήλη το ακραίο στοιχείο του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου. Μιλώντας σε ραδιόφωνο ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης, και δικηγόρος μάλιστα, Πάρης Παπαδάκης, χρησιμοποίησε άκρως απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όσους έχουν ξεπεράσει το 70ό έτος της ηλικίας τους και τόνισε ότι δεν πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές. «Είναι τελειωμένοι, να τους απαγορευτεί το δικαίωμα ψήφου» είπε. Μάλιστα…

⛪ Στη Λακωνία πέρασε τις διακοπές των ημερών του Πάσχα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Και άδραξε την ευκαιρία για να πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη της ΝΔ αλλά και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης – όπως με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη.

🚰 Παραδίπλα, στην Καλαμάτα, θα πουν το νερό… νεράκι καθώς το σημαντικό έργο του νέου αγωγού μεταφοράς νερού Φ800 από τις πηγές Πηδήματος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας έχει σταματήσει εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Με την αναθεώρηση των τιμολογίων η ανάδοχος εταιρεία έχει καταθέσει αίτημα παράτασης για δύο χρόνια, για να το υλοποιήσει ενώ τον Αύγουστο του 2020, στην υπογραφή της σύμβασης, ήταν παρών ο τότε υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Που είχε πει μάλιστα ότι έχουν προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντώνης Σαμαράς. Δύο πρωθυπουργοί έχουν ενδιαφερθεί, αλλά η Καλαμάτα θα ξεμείνει από πόσιμο νερό σε λίγο…

🆕 Τους υποψηφίους του συνδυασμού του εν όψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών παρουσίασε τις προάλλες ο υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος. Ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων επιβεβαίωσε τα σενάρια που κυκλοφορούσαν τους τελευταίους μήνες και τον ήθελαν να εγκαταλείπει την περιφέρεια και να δοκιμάζει την τύχη του στις δημοτικές ενώ διατηρεί έρεισμα στο νεοδημοκρατικό κοινό. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έχει διατελέσει θεματικός υπεύθυνος παραγωγικού τομέα ΝΟΔΕ Ζακύνθου και πρόεδρος ΝΕΦΕ Κεφαλληνίας.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com