⚔️ Η φημολογούμενη σύγκλιση ανάμεσα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δοκιμάζεται αγρίως με την υπόθεση Γεωργούλη καθώς τα δύο κόμματα βρέθηκαν στα… χαρακώματα. Σε υψηλούς τόνους η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει ότι η διαρροή για το όνομα του στελέχους της έγινε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ευθύνη αποδίδει και η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου, διακριτή αν διαβάσει κανείς την ανάρτησή της. «Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η διαρροή του ονόματος έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε για ο Παναγιώτης Δουδωνής, γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού του Κινήματος.

📰 Προς ώρας, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφύγει προς το παρόν να μπουν σε μια διελκυστίνδα σύγκρουσης και απαντήσεων με το ΠΑΣΟΚ, κρίνοντας ότι δεν θα τους βγει σε κακό. Διαρροή πάντως δείχνει μια έμμεση απάντηση: πως το όνομα της Χρονοπούλου πρωτοδημοσιεύτηκε (με φωτογραφίες κλπ.) σε φιλοκυβερνητικά Μέσα, σχεδόν ταυτόχρονα. Άρα αφήνουν να εννοηθεί ότι το «βαθύ λαρύγγι» της υπόθεσης προέρχεται από τη ΝΔ. Στην Κουμουνδούρου δε, αρνούνται πως η διαρροή των στοιχειών της καταγγέλλουσας έγινε από εκείνους.

🇺🇸 Ο Μαρκ Φελτ (στην κεντρική φωτό ο Λίαμ Νίσον που τον υποδύθηκε στην ομώνυμη ταινία), ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν το «βαθύ λαρύγγι» του Γουότεργκεϊτ, ήτοι αυτός που αποτέλεσε τον πληροφοριοδότη των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρνστιν της «Washington Post», αποκαλύφθηκε με 30 χρόνια καθυστέρηση. Στην περίπτωση Γεωργούλη, μιας και το ζήτημα έχει αναδειχθεί σε πολιτικό, δεν θα αργήσει τόσο…

🔵 Κλείδωσε η κοινή παρουσία Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, σε μεγάλο event που θα σηματοδοτεί την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας που προγραμματίζεται για τις 9 Μαΐου σε εκδήλωση για την επέτειο της υπογραφής ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί θα εμφανιστούν κατόπιν πρόσκλησης του νυν ώστε να δώσουν ένα μήνυμα ενότητας, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.

📋 Για, όχι τις καλένδες αλλά, μετά τις εκλογές πάει το θέμα που αναζωπυρώθηκε αναφορικά με την επαναφορά της λίστας στις Ευρωεκλογές. Οι επόμενες είναι για το 2024 και συζήτηση είχε ήδη ανοίξει και προ του θέματος Γεωργούλη – και, δη, σε ανύποπτο χρόνο τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο στόχαστρο μπαίνουν γενικότερα και οι επιλογές των κομμάτων που ρίχνουν στη μάχη του σταυρού αμφιλεγόμενα, ως αποδεικνύεται, πρόσωπα που είναι απλά διάσημοι (λόγω τηλεόρασης ή δημοσιογραφίας) ενώ άξιοι υποψήφιοι δεν κατορθώνουν να κερδίσουν την «εύνοια» των ψηφοφόρων και την προσοχή των ΜΜΕ.

🗳️ Για τον ΣΥΡΙΖΑ πάντως και τα πεπραγμένα του 2019, θυμήθηκα τούτο. Ήταν δεδομένο ότι θα έβγαζε έξι Ευρωβουλευτές, ούτε πέντε ούτε επτά. Εξ ου και έπεσε γραμμή για Πέτρο Κόκκαλη (που μαθαίνω ότι παράγει έργο στις Βρυξέλλες, προς τιμή του) και Αλέξη Γεωργούλη. Αναλογιστείτε ότι ο Γεωργούλης έλαβε 162.974 σταυρούς και ο (7ος της λίστας) πολύπειρος και μπαρουτοκαπνισμένος Παναγιώτης Κουρουμπλής μόνο 111.730! Ήταν ή δεν ήταν «γραμμή», τι λένε εκεί στην Κουμουνδούρου;

🗳️ Λογικά την Τετάρτη 27 Απριλίου, μαθαίνω, θα ανακοινώνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας η Νέα Δημοκρατία. Σε εκλόγιμη θέση αναμένεται να βρεθεί η γνωστή ιστορικός Μαρία Ευθυμίου ενώ φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από την «γαλάζια» παράταξη και η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ – έγινε γνωστή κατά την περίοδο του κορωνοϊού – Αναστασία Κοτανίδου. Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα είναι επίσης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης αλλά και ο Aκης Σκέρτσος που θα είναι και εκπρόσωπος της ΝΔ στην προεκλογική περίοδο. Με δεδομένο, πάντως, ότι οι βουλευτές Επικρατείας θα είναι πλέον 15, το πρώτο κόμμα, ανάλογα με το ποσοστό του, μπορεί να εκλέξει από 5 έως και 7 βουλευτές.

⚖️ Εξ ου και τα τελευταία 24ωρα υπάρχει φημολογία για το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου – και σε εκλόγιμη θέση. Ο γνωστός δικηγόρος και τεχνοκράτης με εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, εμπιστεύεται όσο λίγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

⛪ Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, θα είναι (μαθαίνω) ο νέος διοικητής του Αγίου Όρους στη θέση του παραιτηθέντος Θανάση Μαρτίνου. Ο γνωστός εφοπλιστής αποχωρεί για λόγους υγείας.

🤡 Πρώτα ήταν δημοσιογράφος, μετά Οικολόγος Πράσινος, μετά ΣΥΡΙΖΑ, μετά Οικολόγος ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ο Γιώργος Καραμέρος είναι ξανά ΣΥΡΙΖΑ, υποψήφιος στην Ανατολική Αττική και μιλώντας χθες στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και στον δημοσιογράφο Χρήστο Μιχαηλίδη, έσταξε… μέλι. Για την κυβέρνηση. «Επειδή μιλάμε στο Πρώτο Πρόγραμμα, κατά τη γνώμη μου έγινε πιο πλούσια η εικόνα της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Δεν ξέρω το κόστος, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στον λογαριασμό», είπε. Τώρα που το θυμήθηκα, εκείνη η Κατερίνα Ακριβοπούλου τι κάνει;

📲 Το… έριξε στα social media ο Στέλιος Πέτσας και, δη, στο TikTok, παρά την πρόσφατη (και δημόσια, μάλιστα) απαγόρευση Μητσοτάκη («δεν έχω στο κινητό μου TikTok και το έχω απαγορεύσει και στους υπουργούς μου. Δημιουργήθηκε στην Κίνα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»). Ο υπουργός είναι βέβαια υποψήφιος σε δύσκολη περιφέρεια, την Ανατολική Αττική και κάνει ό,τι μπορεί ο άνθρωπος…

@stelios.petsas Η αυτοδυναμία είναι μια καλή απάντηση στην παραλυσία. @Parapolitika.gr #ΝΔ #κυριακος_μητσοτακης #stelios #στελιος #Στελιος_για_την_Ανατολικη_Αττικη #εκλογες #εκλογες2023 #στέλιος_πέτσας #αυτοδυναμία #νεα_δημοκρατια #ανατολικη_αττικη ♬ πρωτότυπος ήχος – Stelios.Petsas

🤝 Βάρος στην Περιφέρεια Αττικής δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, μιας και θεωρούν ότι η υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη είναι ικανή να προκαλέσει μεγάλο «ρήγμα» στον Γιώργο Πατούλη. Ο οποίος Πατούλης έχει πλέον, ας πούμε αδιάφορες, σχέσεις με το Μαξίμου αλλά τυχόν αντικατάστασή του θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα στη ΝΔ. ο δύο δεκαετίες επιτυχημένος δημάρχους Ρέντη – Νίκαιας έχει υψηλή δημοφιλία στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνει και τον Πειραιά και δεν χρειάζεται «χρίσμα» καθώς διαθέτει επιρροή στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) ενώ είναι αποδεκτός και από το ΚΚΕ…

🤑 Πάντως ο Πατούλης δεν το βάζει κάτω. Τις προάλλες έδωσε το… πράσινο φως για την ανέγερση νέου Γυμνάσιου στην Αρτέμιδα, για τον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος, με χρηματοδότηση ύψους 4.970.000,00 από την Περιφέρεια Αττικής και δικαιούχο την ΚΤΥΠ Α.Ε. Συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί πάνω από 45 δράσεις σχολικών έργων και μελετών με περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ με δικαιούχο τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

🆕 Δεν θα είναι πάντως λίγες οι περιπτώσεις που, αυτοδιοικητικά και προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ισχύ της Νέας Δημοκρατίας, θα συμπλεύσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είτε με κοινά ψηφοδέλτια είτε με στήριξη στον β’ γύρο. Άλλο ένα παράδειγμα είναι ο Βαγγέλης Ξυγκώρος, δυνατή υποψηφιότητά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στον Παναγιώτη Νίκα.


Δια την υπογραφήν, Back door

Email: backdoorintro@gmail.com