Στο επίκεντρο της προεκλογικής επικαιρότητας βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα, να προσελκύσει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι πρόθεσή του είναι «να αλλάξει μυαλά στους ψηφοφόρους του κόμματος αυτού, καθώς δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 600.000 ψηφοφόρους».

Λίγο αργότερα, ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη, επέμεινε στη συγκεκριμένη πολιτική, απαντώντας χαρακτηριστικά «βεβαίως» στην ερώτηση δημοσιογράφων «αν επιθυμείτε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής».

Οι απόψεις αυτές έχουν επικριθεί από όλα τα κόμματα με το ΠΑΣΟΚ να εκδίδει σήμερα ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την άκρα δεξιά εντός των επόμενων ημερών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στον πανικό του αισθάνεται την ανάγκη να «αξιοποιήσει» δήλωση πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει την ατζέντα και να θολώσει ακόμη περισσότερο τα προεκλογικά νερά.

Δεν κρύβεται όμως ο επικίνδυνος τυχοδιωκτισμός του.

Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί ως ευπρόσδεκτες τις ψήφους της Χρυσής Αυγής «εξαργυρώνοντας» την άρνησή του να αποκλειστεί η εγκληματική οργάνωση από τις εκλογές, την ίδια μέρα μάλιστα που Η. Κασιδιάρης και Κ. Μπαρμπαρούσης ζητούν ευθέως στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα ψηφοδέλτιά του φιλοξενεί όλες τις φυλές της Δεξιάς, από τα μισά στελέχη των ΑΝΕΛ έως και τον Ευ. Αντώναρο, που μόλις λίγες ημέρες πριν έβλεπε ταύτιση Τσίπρα – Καραμανλή.

Με την ίδια λογική, μπορούμε βάσιμα να συμπεράνουμε ότι η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ και την άκρα δεξιά είναι θέμα λίγων ημερών.

Η ώρα η καλή!»