Στον μέχρι σήμερα γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μαρινάκη ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου στο νέο υπουργικό σχήμα μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και τη νίκη της ΝΔ.

Ο Παύλος Μαρινάκης γεννήθηκε το 1988 στην Πάτρα και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετά το τέλος των σπουδών του το 2010, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα όπου και ασκεί μάχιμη δικηγορία με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο, αναλαμβάνοντας από τότε πλήθος σχετικών υποθέσεων.

Έχοντας πάντα έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και τα κοινά, δραστηριοποιήθηκε ως φοιτητής με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής, οργάνωση της οποίας διετέλεσε Υπεύθυνος. Ερχόμενος στην Αθήνα και παράλληλα με τη δικηγορική του άσκηση αλλά και τη μετέπειτα επαγγελματική του διαδρομή μεταπήδησε στην ΟΝΝΕΔ. Υπηρέτησε την Οργάνωση από θέσεις ευθύνης, με κορυφαία αυτή του Αντιπροέδρου μετά την εκλογή του στην πρώτη θέση της Κεντρικής Επιτροπής στο Συνέδριο Επανίδρυσης τον Οκτώβριο του 2016.

Στις 5 Οκτωβρίου 2019, στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εξελέγη Πρόεδρος της Οργάνωσης.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, έπειτα από την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξελέγη Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.